Asayiş Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 370

BECAN:”ADALET HER KARANLIĞI DAĞITIR,YAKILIP YIKILARAK YOK EDİLEMEZ”

3 Şubat 2022 Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece saat 24:00 sularında meydana gelen olayda Uzunköprü’nün en büyük meydanlarından olan Adalet Meydanı’nda bulunan ve Adalet Tanrıçası “Themis”i temsil eden Adalet Anıtı kimliği..

BECAN:”ADALET HER KARANLIĞI DAĞITIR,YAKILIP YIKILARAK YOK EDİLEMEZ”

3 Şubat 2022 Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece saat 24:00 sularında meydana gelen olayda Uzunköprü’nün en büyük meydanlarından olan Adalet Meydanı’nda bulunan ve Adalet Tanrıçası “Themis”i temsil eden Adalet Anıtı kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi.Olayı fark eden vatandaşların,itfaiye ekiplerine haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını uzun uğraşlar sonucu söndürdü.

 

BECAN;”ADALET HER KARANLIĞI DAĞITIR, YAKILIP YIKILARAK YOK EDİLEMEZ.”

Saldırının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ve olay yerine giden Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan;” Adalet her karanlığı dağıtır, yakılıp yıkılarak yok edilemez.

Heykellere saldırmak onların temsil ettiği değerlere karşı duyulan korkunun göstergesidir. Fazlası değil.

Bu gece kimligi belirsiz kişiler, Uzunköprü Adalet Meydanı’nda Adalet Anıtı’mızı yaktı.

Olay yerindeyim. Nöbetteyiz.” ifadelerine yer verdi.

 

 

EDİRNE VALİLİĞİ:”OLAYI GERÇEKLEŞTİREN ŞAHIS GÖZ ALTINA ALINMIŞTIR”

Ertesi gün Edirne Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada;” 03.02.2022 günü saat 23.55 sıralarında Uzunköprü ilçemizde Hükümet Konağı arkasında bulunan Adalet Heykelinin yakılması olayının sanığı emniyet güçlerimizin titiz çalışması sonucu tespit edilmiştir.

Olayla ilgili olarak yapılan tahkikatta bölgede bulunan tüm kamera kayıtlarının incelenerek eylemi gerçekleştiren şahıs tespit edilmiş ve kısa sürede gözaltına alınmıştır.

Akli dengesinin yerinde olmadığı tespit edilen şahısla ilgili olarak adli işlemler devam etmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Emniyet güçlerinin gün boyu araştırması sonucu göz altına alınan 2 kişiden birisi adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine sevk edilirken,diğer şahıs ise serbest bırakıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL