Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 227

BAĞ BOZUMU ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Uzunköprü Belediyesi tarafından Yeniköy Mahallesi’nde düzenlenen ‘Yeniköy Bağbozumu ve Yayla Şenlikleri büyük İlgi gördü. 1 Eylül 2022 Cuma  günü  gerçekleşen Yeniköy Bağbozumu ve Yayla Şenliği organizasyonları gerek katılımcılar, gerekse Uzunköprülüler..

BAĞ BOZUMU ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Uzunköprü Belediyesi tarafından Yeniköy Mahallesi’nde düzenlenen ‘Yeniköy Bağbozumu ve Yayla Şenlikleri büyük İlgi gördü. 1 Eylül 2022 Cuma  günü  gerçekleşen Yeniköy Bağbozumu ve Yayla Şenliği organizasyonları gerek katılımcılar, gerekse Uzunköprülüler tarafından oldukça beğenildi. Şenlik Evrim Kaşıkçı konseri ile sona erdi.Şenliğe CHP Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan,İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın,STK Başkanları,Siyasi Parti İlçe Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

UZUNKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM BECAN YÖRESEL    KIYAFET GİYEREK ÜZÜM TOPLADI 

Şenlik kapsamında Bağcılık Paneli ve Fotoğraf Sergisi düzenlendi.Panelde Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Teknik Koordinatörü Dr. Onur Ergönül, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür V. Nadi Aygen çeşitli konularda söz aldı.Fotoğraf sergisinde ise Uzunköprülü fotoğraf sanatçısı Ali Çıtak’ın çektiği fotoğraflar sergilendi.Yapılan şenlikte yöresel kıyafetler giyen ve ilgi odağı olan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, daha sonra traktöre binerek üzüm bağlarına gitti. Başkan Özlem Becan burada yaptığı konuşmada, “Trakya genelinden yoğun bir katılımla bağ bozumuna başladık. Bu bizi çok mutlu ediyor. Yeniköy’ün üzümlerinin marka değerine katkı sunması açısından çok faydalı etkinlik. Bağ bozumu etkinliğimiz kapsamında bir panel de düzenledik. Üreticilerimizi verimi ve kaliteyi artırma konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz. İşin eğlenceli kısmı olarak da davul ve zurna eşliğinde bağ bozumunu gerçekleştiriyoruz.” Daha sonra yöresel kıyafetleriyle Belediye Başkanı Becan ve diğer katılımcılar bağ bozumu gerçekleştirdi.Papaz Karası cinsi üzümler toplanarak sepetlere yerleştirildi.Şenlik Evrim Kaşıkçı konseri ile sona erdi.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL