”ALTIN YAĞIYOR”

Gazetemiz Editörü Genç Çiftçilerimizden  Fatih  Karagöz , Gazetemiz yazarı  Müzehher Dinçer Aycan, Hafta sonu  yağan yağmurlarla ilgili değerlendirme yaptılar. Fatih  Karagöz Bölgemizde yaklaşık 7, 8 saattir kesintisiz süren yağmurun, ülkemizde..

”ALTIN YAĞIYOR”

Gazetemiz Editörü Genç Çiftçilerimizden  Fatih  Karagöz , Gazetemiz yazarı  Müzehher Dinçer Aycan, Hafta sonu  yağan yağmurlarla ilgili değerlendirme yaptılar.

Fatih  Karagöz Bölgemizde yaklaşık 7, 8 saattir kesintisiz süren yağmurun, ülkemizde ihtiyaç duyan diğer bölgelerde de yağmasını diliyorum.

Büyüklerimiz her zaman şunu söylerdi. Mayıs ayında yağan yağmurlar bereketi artırır.

Gazetemiz yazarı  Müzehher Dinçer Aycan’da Hububat ürünlerinin tam taneyi oluşturduğu dönemde yağan bu yağmura bizim buralarda ”altın yağıyor” deniyor.

Domates, biber, patlıcan fideleri, taze fasulye, börülce, barbunya, bamya, kabak, kavun, karpuz çekirdekleri toprakla buluşturuluyor.

Tarım sektörüne uygulanan yanlış politika ile üretici zarara uğratılıyor, mazot fiyatları, gübre fiyatları adeta üretmeyin der gibi.

Herşeye rağmen inatla bu toprakları yaşatmaya, milletine sağlıklı ürünler yetiştirmeye and içmiş insanlar var vatanda.. Müzehher ve ailesi gibi toprak işleyen tüm toprak emekçilerine, ailecek kolaylıklar ve bol bereketli ürünlü bir yaz sezonu diliyoruz.

 

”Değerlendirmelerini yaptılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL