Tarım Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 152

ALKIŞ :TARAŞ TOPLAMAYI YASAKLADIK

  ALKIŞ :TARAŞ TOPLAMAYI YASAKLADIK   2023 Yılı Ayçiçek Harmanı sezonunun başlamasıyla birlikte alınan önlemler arttırıldı.Buna göre taraş toplamanın yasaklandığı açıklandı.Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Uzunköprü Çiftçi Malları Koruma Meclisi..

ALKIŞ :TARAŞ TOPLAMAYI YASAKLADIK

 

ALKIŞ :TARAŞ TOPLAMAYI YASAKLADIK

 

2023 Yılı Ayçiçek Harmanı sezonunun başlamasıyla birlikte alınan önlemler arttırıldı.Buna göre taraş toplamanın yasaklandığı açıklandı.Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Uzunköprü Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı Recai Alkış uyarıya rağmen taraş toplayan şahıslar hakkında cezai ve kanuni işlem yapılacağını belirtti.

Alkış gazetemize yaptığı açıklamada; “Harmanın gelmesi ile birlikte kuraklıktan nasibini alan çiftçimize bir darbede Ayçiçek hırsızlarından gelmemesi adına taraş toplamayı(Ayçiçek biçilen tarlalardan düşen Ayçiçek kafalarını toplama işlemi) yasaklamış bulunmaktayız. Dürüst toplayan at arabalı şahısların yanında hırsızlık yapanların da olduğu için her yıl yasak olan fakat idare edilen taraş toplamayı kesinlikle yasakladık.Aksi takdirde yakalanan şahıslara cezai ve kanuni işlem yapılacaktır.Tüm vatandaşlarımıza ve üreticilerimize duyurulur.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL