Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 352

AKP KADIN KOLLARI MUHTAR EŞLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Uzunköprü Kadın Kolları Başkanlığı’nın koordinasyonu ile Uzunköprü mahalle ve köy muhtarlarının eşlerine bir kahvaltı organizasyonu düzenlendi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Havva Keleş’in daveti üzerine kahvaltıya katılım gösteren muhtar..

AKP KADIN KOLLARI  MUHTAR EŞLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti Uzunköprü Kadın Kolları Başkanlığı’nın koordinasyonu ile Uzunköprü mahalle ve köy muhtarlarının eşlerine bir kahvaltı organizasyonu düzenlendi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Havva Keleş’in daveti üzerine kahvaltıya katılım gösteren muhtar eşleri, köy ve mahallelerindeki sorunları kadının gözünden bir kez daha dile getirme fırsatı buldu. Kahvaltıya, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Başkanı Belgin İba, AK Kadın Kolları İl Koordinatörü Fisun Kumbaracı, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar da katılım sağladı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan  AK Parti Uzunköprü Kadın Kollar Başkanı Havva Keleş,  bu toplantıya ev sahipliği yaptığı için gururlu hissettiklerini ifade ederek, “İstedik ki yaşadıkları yerlerin sorunlarını kadının gözünden daha iyi algılayan muhtar eşleri ile bir araya gelelim. Bizler kadının siyasette hak ettiği değeri AK Parti ile elde ettiğimizin farkında olan bir ekibiz. İl Başkanımız bir kadın, milletvekilimiz bir kadın bu tablo bizleri çok mutlu ediyor. Sizler de muhtar eşleri olarak evi yönettiğiniz gibi eşlerinize de köy veya mahallesini yönetmesinde büyük destek oluyorsunuz. Bugün bizlerin yanında olan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Başkanı Belgin İba, AK Kadın Kolları İl Koordinatörü Fisun Kumbaracı, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce ve İlçe Başkanımız Önder Kuruşar’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“BİZİM İÇİN KADININ YERİ ÇOK ÜST DÜZEYDEDİR”

 

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba,Bizim için kadının yeri ve her anlamda ülke gelişimine etkisi çok üst düzeydedir. Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi “Kadınlara hak ettiği değeri vermek anayasa ve yasalarımızın bize emridir”. Köylerimizde, ilçelerimizde gereklilikleri, ihtiyaçları en iyi kadınlarımız, yani sizler gözlemlersiniz. Bir kadın, evinde hanesindeki ihtiyaçları ve eksiklikleri bildiği gibi, köyünde, mahallesinde, şehrinde de gerekenleri en güzel gözlemleyen kişidir” şeklinde konuştu.

Kadınların düşüncelerinin ve fikirlerini AK Parti hükümeti ve AK Parti Edirne Teşkilatı olarak çok önemli görüldüğünü söyleyen İba, kadınlara her alanda değer vermeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan İba, toplantıda anne, kadın girişimci, eş gibi sıfatların yanında AK Parti Edirne İl Başkanı sıfatıyla da bulunduğunu bu kapsamda parti içerisinde hemcinslerini ve kadınları da temsil ettiğini aktardı.

Toplantıda konuşan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal muhtar eşlerinin önemli bir misyonu olduğunu ifade ederek, “Sizler köylerde ve mahallelerde sosyal damarlarsınız. Muhtarları bulamayan vatandaşlar yeri geldiğinde dertlerini size iletiyor, sizi bir köprü olarak görüyor. Benim edindiğim tecrübelerden birisi de mesela o yörede eşi sevilmeyen birisinin muhtar olması söz konusu değil. Eşinin vatandaşa olan tavrı bir kişinin muhtar seçilmesinde büyük önem taşıyor. Sizlerde hem bir kadının gözünden olay ve sorunlara farklı pencerelerden bakarak eşlerinizi aydınlata biliyorsunuz. Bu yüzden biz sizleri bu noktada çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

????????????????????????????????????

 

????????????????????????????????????

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL