Siyaset Tarım Okuma Sayısı: 153

AKALIN: TRAKYA’DA YAŞANAN AYÇİÇEK SORUNUNA ACİLEN ÇÖZÜM GETİRİLMELİDİR!

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Alakın, Trakya’da yaşanan ayçiçek üretim sorununa ilişkin değerlendirmede bulundu. Vekil Akalın:” Trakya’nın geçim kaynağı olan Ayçiçek sorununa bir an önce çözüm getirilmesi gerekiyor”..

AKALIN: TRAKYA’DA YAŞANAN AYÇİÇEK SORUNUNA ACİLEN ÇÖZÜM GETİRİLMELİDİR!

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Alakın, Trakya’da yaşanan ayçiçek üretim sorununa ilişkin değerlendirmede bulundu. Vekil Akalın:” Trakya’nın geçim kaynağı olan Ayçiçek sorununa bir an önce çözüm getirilmesi gerekiyor” dedi.

 

Tekirdağ’ın ayçiçeği tarlaları, hem kuraklık hem de çekirge istilası nedeniyle büyük zarar gördü. Haziran ve Mayıs aylarına bakarak üretim yarı yarıya azaldı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan vekil Akalın iktidara seslenerek:” Trakya Bölgesi’nin geçim kaynağı ayçiçektir. Vatandaşlar büyük bir oranda ayçiçek ekerek geçimini sağlamaktadır. Zaten geçen sene tırtıl sebebiyle zarar gören ayçiçek tarlaları ve üretici bu sene de çekirge ve kuraklık sebebiyle maddi ve manevi zarara uğruyor. Bazı yerlerde ayçiçek boyları kısa kaldığından dolayı biçim yapılamıyor. Tüm dünyada bilhassa Trakya’da etkisini gösteren bu kuraklık sebebiyle üretici de tüketici de büyük zarara uğruyor. Bu zarar tüm Türkiye’nin zararı olacaktır. Ayçiçekte yaşanan bu kriz üretimi, tarımı tamamıyla durduracaktır. Fiyatlar artacak, a’dan z’ye zam üstüne zam gelecektir. O yüzden iktidar bir an önce ayçiçek sorununa çözüm bulmalıdır.

 

Aynı zamanda kuraklık hem ülkemizin hem de dünyanın son yıllarda karşılaştığı bir durum olduğundan ülkemizde kuraklık ile ilgili karşılaşabileceğimiz sorunların çözümü için bir kurul kurulması gerekmektedir. Üretici daha fazla yalnız bırakılmamalıdır. Acilen Trakya’nın geçim kaynaklarından biri olan ayçiçek sorununa çözüm getirilmelidir.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL