Kutlama Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 715

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI PROGRAMI BELLİ OLDU

Milli Egemenlik İlkesinin  millet hayatına girdiği 23 Nisan 1920 tarihi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluş günüdür.   Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23..

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI PROGRAMI BELLİ OLDU

Milli Egemenlik İlkesinin  millet hayatına girdiği 23 Nisan 1920 tarihi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluş günüdür.

 

Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102.yılında kutlama hazırlıklarını tamamladı.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Uzunköprü ilçemizde  aşağıdaki program çerçevesinde kutlanacaktır.

 

23 Nisan günü saat 09.15’te ilk olarak çelenk sunma programı yapılacak. Atatürk Anıtındaki programın ardından etkinliklerin bu yılki merkezi olarak belirlenen Gazi Mahmut İlkokuluna hareket edilecek. Burada program ise saat 10.00’da başlayacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilçemizde icra edilecek etkinlik takvimine göre ilk olarak Çelenk Sunma Töreni 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 09.15’te Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Çelengi 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 09.15’te İlçe Millî Eğitim Müdürü tarafından Atatürk Anıtı’na konulacak. Çelenk sunumundan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak, ardından Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Muhammer Oğuzhan ERAVCI yönetiminde İstiklâl Marşı’mız söylenecek ve Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek. Çelenk Sunma Töreni’nden sonra kutlama programı için Gazi Mahmut İlkokulu’na hareket edilecek.

GAZİ MAHMUT İLKOKULU BAHÇESİNDEKİ TÖREN

Gazi Mahmut İlkokulu’ndaki kutlama programı saat 10.00’da başlayacak.

1.Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Gazi Mahmut İlkokulu Sınıf Öğretmeni Seçkin İNCEOĞLU yönetiminde İstiklâl Marşı’mız söylenecek. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın açılış konuşması, İlçe Millî Eğitim Müdürü Eralp AKMAN tarafından yapılacak.

Gazi Mahmut İlkokulu Anasınıfı öğrencileri hazırladıkları “Tebessüm”adlı gösterilerini sunacaklar. Uzunköprü Özel Eğitim Uygulama okulu öğrencileri Müzik Öğretmeni Ilgın Mustafa AKINCIOĞLU yönetiminde Piyano gösteri gerçekleştirilecek. Ardından ise Gazi Mahmut İlköğretim okulu öğrencileri sırasıyla “Dünya Çocuk Bayramı”, “Hayat Bayram Olsa”, “Hep Seninleyiz Türkiye”, ”Hoş Geldin 23 Nisan”, “Erik Dalı”, “Türkiyem” ve

“Zeybek” gösteri şiirleri takdim edecekler

ULUSAL EGEMENLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ve “Anne Sevgisi” konulu ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir, liseler arası kompozisyon yarışması düzenlenecektir. Hafta boyunca okullarda, Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında kutlama etkinlikleri yapılacaktır. 18-22 Nisan 2022 tarihlerinde ilkokul öğrencileri arasında Mimar Muslihiddin Mesleki ve Anadolu Lisesi Halı Sahasında “Küçük Erkek ve Küçük Kız Futsal Turnuvası” düzenlenecektir. Gazi Mahmut İlkokulu Müdürlüğü tarafından belirlenecek ve temsili olarak Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve İlçe Millî Eğitim Müdürü olacak dört öğrenci, 22 Nisan 2022 Cuma günü saat 10.00’da öğretmenlerinin refakatinde, birer buket çiçek ile ilgili makamlarda hazır bulunacaklardır.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER

22 Nisan Cuma günü Gazi Mahmut İlkokulu’ndan bir öğretmen gözetiminde temsilci öğrenci, saat 10.00’da Belediye Başkanı’nı makamında ziyaret edecektir. Belediye Başkanlığı tarafından Ördekli Göl Mesire yerinde (Uçurtma Şenliği, Barış MANÇO Şarkıları Konseri ,Yüz Boyama Etkinliği, Hediyeli Yarışmalar) saat 14:00 ile 18:00 arası etkinlikler düzenlenecektir. Etkinliklere katılmak isteyenler için PTT önünden saat 13:30 da araç kaldırılacaktır. 23 Nisan 2022 Cumartesi günü yaşanabilecek olası hava muhalefetine karşı kutlama programı için Muzaffer Atasay Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu hazır bulundurulacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili günün anlam ve önemini belirten pankartlar, Uzunköprü Belediyesi tarafından hazırlanacak ve Gazi Caddesi ile Keşan Caddesi’ne asılmaları sağlanacaktır.

İLÇE GENÇLİK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILACAK ETKİNLİKLER

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak Ulusal Egemenlik Haftası kapsamında düzenlenecek olan yarışmaları organize edecektir. 23 Nisan 2022 Cumartesi günü ödül töreni için Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde düzenlenecek ilkokullar arası “Futsal Turnuvası ”sonucunda dereceye giren öğrencilerin ödülleri İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından sağlanacaktır.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL