Tarım Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 850

2023 YILI HASAT VE BALYA BAĞLAMA FİYATLARI BELİRLENDİ

Edirne Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Hüseyin Darcan başkanlığında,12 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 16:00’da 2023 yılı Hasat ve Balya Bağlama Fiyatlarını belirlemek için toplandı.Edirne Ziraat Odaları il Koordinasyon Kurulu..

2023 YILI HASAT VE BALYA BAĞLAMA FİYATLARI BELİRLENDİ

Edirne Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Hüseyin Darcan başkanlığında,12 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 16:00’da 2023 yılı Hasat ve Balya Bağlama Fiyatlarını belirlemek için toplandı.Edirne Ziraat Odaları il Koordinasyon Kurulu 12 Haziran 2023 tarihinde Koordinasyon Kurulu Başkanı Hüseyin Darcan başkanlığında,2023 yılı hasat ve balya bağlama fiyatlarını belirledi.

 

Edirne Ziraat Odaları il Koordinasyon Kurulu toplantısına; İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel, Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı, Meriç Ziraat Odası Başkanı İbrahim Dalkıran ve Enez Ziraat Odası Başkanı Mehmet Oskan,Edirne  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitk.Ürünve Bit. Ür.sağ.Şube Müdürü Nadi Aygen , Uzunköprü İlçe Tarım Müdürü Burak ESEN ve Uzunköprü Ziraat Odası Başkan Vekili Cemal DURMAZ’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı,Toplantının ardından gazetemize açıklamada bulundu:

Hububat  hasadı 155 TL, balya bağlama(25 kg için) 15.00 TL olarak belirlendi.Kanola biçim ücreti ise 180 TL Olarak belirlendi.

 

Başkan Özcan Kayalı , açıklamanın devamında şu sözlere yer verdi: Çevre iller ve geçen yılın birim fiyatları, akaryakıt masrafları ile hasat maliyetlerinin göz önünde bulundurulduğu toplantıda fiyatlar şöyle belirlendi; “2023 yılı birim fiyatları KDV dahil olmak üzere; hububat hasadı 155 TL/dekar, 25 kilodan az olmamak şartı ile balya bağlamak 15.00 TL/ kanola hasadı 180.00TL/dekar,  fiyatların şifai olduğunu belirterek, “Bu fiyatlar şifai fiyatlar olup, üreticilerimiz biçerdöverci ile kendi aralarında anlaşma yapabilir.. 2023  yılı hasat dönemi tüm üreticilerimize, çiftçilerimize hayırlı olsun.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL