Kutlama Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 262

19 MAYIS’I COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nin[2] resmî bayramıdır.[3] 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Türk Kurtuluş..

19 MAYIS’I COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nin[2] resmî bayramıdır.[3] 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı‘nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. İlçemizde düzenlenecek olan program ise şöyle;

18 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat 20.00’de Uzunköprü Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda Açık Hava sineması gerçekleştirilecektir.

21 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 10.30’da Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayacak olan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Bisikletle Oryantiring Yarışması’’ düzenlenecektir.

21 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 11.00’da TEV Orhan Çetin Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Yüzme Şenliği’’ düzenlenecektir.

21 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 13.00’da Oğuz Arda Sel Gençlik Merkezi Satranç Odası’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Satranç Şenliği’’ düzenlenecektir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri temin edilecek ve sunulacaktır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili sekreterya işlerini yürütecektir.

İLÇEMİZDE YAPILACAK 19 MAYIS PROGRAMI BELLİ OLDU!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı,Uzunköprü ilçemizde aşağıdaki program çerçevesinde kutlanacaktır.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ

  1. Uzunköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Çelengi 15 Mayıs 2022 Pazar günü saat 10.00’ da Uzunköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü tarafından Atatürk Anıtı’na konulacaktır.
  2. Çelenk sunumundan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak, ardından Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Oğuzhan ERAVCI yönetiminde İstiklâl Marşı’mız söylenecek ve şanlı bayrağımız göndere çekilecektir.

CUMHURİYET MEYDANI’NDAKİ PROGRAM AKIŞI

  1. Program 19 Mayıs Perşembe günü saat 10:00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacaktır.
  2. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj gönderenlerin isimleri okunacaktır.
  3. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sayın Kerem Göker Koçak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması
  4. Gençliğe Hitabe’nin okunması
  5. Gençliğin Ata’ya cevabının okunması
  6. “Gençlerin Gözünde Türkiye” konulu ortaokullar arası yarışmada dereceye giren şiirin okunması
  7. “Gençlerin Gözünde Türkiye” konulu liseler arası yarışmada dereceye giren kompozisyonun okunması
  8. Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğ-rencileri tarafından hazırlanan ‘’Samsun’dan Kurtuluşa’’ adlı koreografinin sergilenmesi
  9. Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisi
  10. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Judo sporcularının gösterileri
  11. Ödül töreni
  12. Kapanış

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL