Kutlama Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 626

18 KASIM KURTULUŞ GÜNÜ PROGRAMI BELLİ OLDU!

18 Kasım Uzunköprü’nün düşman işgalinden Kurtuluşu’nun 99. Yılı 18 Kasım Perşembe günü şehitlikte başlayacak törenler Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. 18 Kasım 2021 Perşembe günü Uzunköprü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl..

18 KASIM KURTULUŞ GÜNÜ PROGRAMI BELLİ OLDU!

18 Kasım Uzunköprü’nün düşman işgalinden Kurtuluşu’nun 99. Yılı 18 Kasım Perşembe günü şehitlikte başlayacak törenler Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek.

18 Kasım 2021 Perşembe günü Uzunköprü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü.Uzunköprü’de yapılacak kutlama programı da belli oldu.Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında yapılacak olan törenler 18 Kasım Perşembe günü saat 09:45’te Uzunköprü Şehitliği ziyareti ile başlayacak.

UZUNKÖPRÜ ŞEHİTLİĞİ’NDE YAPILACAK TÖREN ŞU ŞEKİLDE

Çelenk sunma programının Tören Yöneticiliği, Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Salim UÇAK tarafından yapılacaktır.

Çelenk sunulmasından sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak, ardından Gazi Turhan Bey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Şafak ÇAPKIN yönetiminde söylenecek İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden iki öğrenci tarafından göndere çekilecektir. Şehitlerimiz anısına saygı atışı yapılacaktır.

Tören Anı Defteri Belediye Başkanı Sayın Özlem BECAN tarafından imzalanacak.

Şehitlik ziyaret edilecektir. Şehitlik ziyareti sırasında din görevlisi tarafından Kuran-ı Kerim okunacaktır.

 

CUMHURİYET MEYDANI’NDA YAPILACAK KURTULUŞ TÖRENLERİ

Kurtuluş günü etkinlikleri Şehitlikte yapılan törenlerin ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Heykeli önünde yapılacak olan etkinliklerle devam edecek.Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan etkinlikler şu şekilde:

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak, ardından Gazi Turhan Bey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Şafak ÇAPKIN yönetiminde söylenecek İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden üç öğrenci tarafından göndere çekilecektir.

Kurtuluş kutlamaları dolayısıyla mesaj gönderenlerin isimleri okunacaktır.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Uzunköprü Belediye Başkanı Sayın Özlem BECAN tarafından yapılacaktır.

Şiir okunması.

Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı “Kurtuluş” adlı gösteri sunulacaktır. “Kurtuluş Kızı” temsilî milis kuvvetleri komutanı tarafından şehir adına Belediye Başkanı’na teslim edilecektir.

Belediye Başkanı Sayın Özlem BECAN tarafından temsilî milis kuvvetleri komutanına ve “Kurtuluş Kızı”na hediye verilecektir.

İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve beraberinde “Kurtuluş Kızı” halkın bayramını kutlayacaklardır.

Uzunköprü Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi tarafından hazırlanan folklor gösterisi sunulacaktır.

18 Kasım Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri verilecektir.

Sivil toplum kuruluşları, dernekler, Uzunköprü Belediyesi ekipmanları “Kortej Geçişi”ni yapacaklardır.

Edirne Belediyesi Bandosu’nun konseri olacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL