Asayiş SonDakika Okuma Sayısı: 109

TRAFİK CEZASI İNDİRİMİNDE SÜRE 1 AYA ÇIKARILDI

İçişleri Bakanlığı yönetmeliği değiştirdi, trafik cezalarında yüzde 25 indirimli ödeme süresi uzatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre trafik idari para cezalarının ödemelerinde uygulanan 15 günlük indirim süresi 1 aya çıkarıldı…

TRAFİK CEZASI İNDİRİMİNDE SÜRE 1 AYA ÇIKARILDI

İçişleri Bakanlığı yönetmeliği değiştirdi, trafik cezalarında yüzde 25 indirimli ödeme süresi uzatıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre trafik idari para cezalarının ödemelerinde uygulanan 15 günlük indirim süresi 1 aya çıkarıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığı yönetmelik değişikliğine göre trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 15 günden 1 aya çıkarıldı. Ayrıca cezalarda “dörtte bir” ibaresi “cezadan yüzde 25” şeklinde değiştirildi.

Yönetmelik değişikliğinin tam metni şöyle:

İçişleri Bakanlığından:TRAFİK İDARİ PARA CEZASI KARAR TUTANAKLARININ DÜZENLENMESİNDE,

TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 6/4/2011 tarihli ve 27897 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “onbeş gün” ibaresi “bir ay” şeklinde, “dörtte bir” ibaresi “cezadan %25” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 21- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Hazine ve Maliye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin Ek-1’i, Ek-2’si, Ek-3’ü, Ek-3/A’sı, Ek-4’ü ve Ek-6’sı ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Hazine ve Maliye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanları birlikte yürütür.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL