Hayvancılık Siyaset Okuma Sayısı: 612

SÜT ÜRETİCİSİ ZATEN İDAM SEHPASINDAYDI, SON KARARLA SANDALYE ÇEKİLDİ….

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Ulusal Süt Konseyi, 1 milyonun üzerinde süt ineği kesildikten sonra ancak 18 mart 2022 tarihinde   toplanabildi. Toplantıda 7 liranın üzerinde bir fiyat bekleyen üreticiler için tam..

SÜT ÜRETİCİSİ ZATEN İDAM SEHPASINDAYDI, SON KARARLA SANDALYE ÇEKİLDİ….

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Ulusal Süt Konseyi, 1 milyonun üzerinde süt ineği kesildikten sonra ancak 18 mart 2022 tarihinde   toplanabildi. Toplantıda 7 liranın üzerinde bir fiyat bekleyen üreticiler için tam bir hayal kırıklığı çıktı. Çiğ süt fiyatları 4.7 liradan 5.7 liraya yükseltildi. Çiğ süt prim destekleri de 20 kuruştan 1 liraya çıkarıldı. Yani üretici ürettiği sütün karşılığında eline 6.7 lira geçecek. Fakat 1 lira destek en erken 7-8 ay sonra üreticinin eline geçecek. Yani artırılan destek, yem fiyatlarından dolayı aşırı derecede mağdur olan üreticinin hiçbir yarasına merhem olmayacak.

Yem fiyatları başta olmak üzere üreticinin bütün girdi maliyetleri artarken, burada hiçbir önlem almayan hükümetin, üreticinin ürettiği süt üzerinden kılı kırk yaran enflasyon hesabı yapması çok yanlıştır. Süt hayvancılığının bittiğini, üreticinin tükendiğini görmezden gelen iktidar hala günübirlik politikalarla vaziyeti idare etmeye çalışıyor.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL