Siyaset Tarım Okuma Sayısı: 127

SARIGÜL:SEN YETERKİ ÜRET,ÜRETTİK DEVAM EDİYORUZ AMA?

CHP Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Sarıgül sosyal medya hesabından AK Parti’nin çiftçiye sen yeter ki üret demesine rağmen üreticinin yanında durmadığına dair bir paylaşım yaptı.Sarıgül paylaşımında; “Evet sen..

SARIGÜL:SEN YETERKİ ÜRET,ÜRETTİK DEVAM EDİYORUZ AMA?

CHP Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Sarıgül sosyal medya hesabından AK Parti’nin çiftçiye sen yeter ki üret demesine rağmen üreticinin yanında durmadığına dair bir paylaşım yaptı.Sarıgül paylaşımında; “Evet sen yeteki üret…! Ürettik…. Üretmeye devam ediyoruz! Ama? Lütfen ne olur, bir karış bile boş yer bırakmayın. Ve Edirne’de, önümüzde ayçiçeği sezonu yaklaşıyor, artık buğday için bu çağrı belki geç; her yere ayçiçeği ekin. Önümüzdeki dönemde ürününüz değerli olacaktır. Biz çiftçimizi, üreticimizi bugüne kadar nasıl ezdirmediysek bundan sonra desteklemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte üretmek çok önemli. demişti Sayın Fatma Aksal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Haziran’da Toprak Mahsulleri Ofisi buğday alım fiyatı Ekmeklik buğdaya ton başına 8 bin 250 lira artı ton başına 1000 lira alım primi açıklandı.açıkladı açıklamasına ama…

 

Bir yandan mazot başta olmak üzere tarımsal üretim girdilerinin fiyatı her geçen gün artı. Seçimden önce mazotun litresi ondokuz lirayken şimdilerde Kırk liralara dayandı. Yeni vergiler, alım gücünün düşmesi, artan yoksulluk yeni, yeni zamlar ve bunun sonucunda kimse hayatından memnun değil. zor bir süreç yaşanıyor. üretmek, çiftçi’yi şimdiden düşündürüyor. Buğdaya açıklanan fiyat üreticinin emeğinin karşılığını alamadığı ve yüzlerin gülmediği dönem halini aldı. Açıklanan fiyatla bir kez daha Ak parti hükümeti çiftçisini mağdur etti ezdirdi. Ton başına açıklanan priminde acilen revizyon yapılması gerekir. Ayrıca Ülkenin ekonomik tablosunu dikkate aldığımızda Gübre ve mazot desteğinin litre ve kilo bazında verilmesi uygun olacaktır.

Evet şimdi ise yaklaşan Ayçiçek hasadı var.

 

Yetki karmaşasının sürdüğü Edirne’mizde Geçen yıllarda bir ilk yaşanarak Her yıl Trakya Birlik tarafından açıklanan Ayçiçek alım fiyatını Ak parti Milletvekili Fatma Aksal sosyal medya hesabından açıklamıştı. Bu yıl fiyat ne kadar olacak.Geçen yıl en büyük alıcı konumundaki Trakya Birlik, sezon başında kilo başına 12 lira avans fiyat açıklamış bu sene nasıl bir açıklama yapılacağı merak konusu Sürdürülebilir bir üretim için değerinde bir fiyat verilmesi gerekmektedir. Bir sene boyunca gözüne baktığımız mahsullerimizin karşılığı verilmelidir.Üreticinin elinden tutulmaz ve ürününe değerinde fiyat verilmezse bir karış bile boş yer bırakmayın denilen yerler maalesef boş kalacaktır.

Artan maliyetlere karşısında birde kuraklığın baş gösterdiği bölgemizde üretici mutlaka desteklenmesi gerekir. Ayçiçeğinde Destekleme primi artırılmalı.Ayrıca Trakya Birlik ve diğer birliklerin alımlarına uygun koşullarda finansman desteği hükümet tarafından sağlanmalıdır.Hazır Avrupa’da en ucuz mazot ve benzin satan ülke olmuşken…” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL