Tarım Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 194

İLKBAHAR GÜBRELEME ÇALIŞMASI YAPILDI

2023 yılında İlimizde yürütülecek olan mera ıslah ve amenajman projeleri kapsamında; ilkbahar gübrele çalışması geçtiğimiz gün İlçemiz Uzunköprü’ye bağlı Kiretmitçisalih Köyünde gerçekleşti. Gerçekleşen gübreleme çalışmasına Uzunköprü İlçe Tarım ve Orman..

İLKBAHAR GÜBRELEME ÇALIŞMASI YAPILDI

2023 yılında İlimizde yürütülecek olan mera ıslah ve amenajman projeleri kapsamında; ilkbahar gübrele çalışması geçtiğimiz gün İlçemiz Uzunköprü’ye bağlı Kiretmitçisalih Köyünde gerçekleşti.

Gerçekleşen gübreleme çalışmasına Uzunköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Esen, İlçe Müdürlüğü personelleri, Kiremitçisalih Köyü Muhtarı Recep Tane ve köy halkının katılımı ile köy merasında gerçekleştirildi.

Yaptıkları çalışmanın önemine değinen ve meraların çok önemli olduğunu vurgulayan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Esen, gazetemiz editörüne yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Meralarımız bizler için çok önemlidir. Merada yetişen hayvanların et ve süt kalitesi yüksektir. Diğer yandan meralar su kaynakları ve canlı çeşitliliğinin korunmasında, erozyonun önlenmesinde arıcılık ve bal üretiminde önemli bir fonksiyona sahiptir. İlçemizde çeşitli köylerde mera ıslah ve amenajman projeleri kapsamında zaman zaman meralarımızın kalitesini artırmak adına; meralarımıza gübre atım faaliyetleri yapıyor, kimi zamanda çalı bitkilerini yok etmek için yeşil öldüren diye tabir ettiğimiz herbisitleri köy muhtarlarımıza dağıtıp karaçalı mücadelesi yapıyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL