Doğa Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 553

ANIT AĞAÇLARIMIZ TARİHE TANIKLIK ETTİLER

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce uygun nitelikteki ağaçlar, anıt ağaç olarak tescil edilerek koruma altına alıyor ve anıt ağaçların uzun yıllar varlıklarını sağlıklı şekilde sürdürebilmeleri amacıyla bakımları özenle yapılıyor. Çevre..

ANIT AĞAÇLARIMIZ TARİHE TANIKLIK ETTİLER

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce uygun nitelikteki ağaçlar, anıt ağaç olarak tescil edilerek koruma altına alıyor ve anıt ağaçların uzun yıllar varlıklarını sağlıklı şekilde sürdürebilmeleri amacıyla bakımları özenle yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, anıt ağaçların uzun yıllar varlıklarını sağlıklı şekilde sürdürebilmeleri amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilçemizde bulunan anıt ağaçları rehabilite etmeye başladı.

Mevzuatta “tabiat varlığı” olarak tanımlanan anıt ağaçların mevcut durumlarını belirlemek, bakım ihtiyaçlarını tespit etmek, korunmalarını ve tanıtımlarını sağlamak ve tescil işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Bakanlık tarafından çalışmalar yürütülüyor.

Uzunköprü Demirtaş mahallesinde bulunan 2 anıt ağacının yaşları (Doğu çınarı) 191- 135- anıt ağaçların gerek boyutları, gerek yapıları, gerekse tarihsel olaylara ettikleri tanıklıklar dolayısıyla önemli oldukları açıklandı.

 

Hür Gazete Haber Merkezi  Hafta için Demirtaş Mahallesinde vatandaşlarla konuştu.mahallemizde bulunan Anıt ağaçlarının bakımını yapan Çevre  ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğün personeli bakımlarını nizami şekilde yaptıkları için teşekkür ediyoruz.’’Dediler.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL