Edirne Haberleri Kutlama Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 223

“VATAN SİZE MİNNETTAR”

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü Türkiye genelinde olduğu gibi Uzunköprü’de de 19 Eylül 2022 Pazartesi günü kutlanacak…

“VATAN SİZE MİNNETTAR”

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü Türkiye genelinde olduğu gibi Uzunköprü’de de 19 Eylül 2022 Pazartesi günü kutlanacak.

 

19 Eylül Gaziler Günü programı Uzunköprü kaymakamlığı Tarafından Kamuoyunla paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda: Çelenkler, 19 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 11.30’ da Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacaktır.

Tören alanının tertip ve düzeni, İkinci Murat  Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Sercan TUNCA tarafından yapılacaktır.

Çelenk Sunma Töreni’ne ait program, İkinci Murat Ortaokulu Matematik Öğretmeni Aylin İŞBİLDİ tarafından sunulacaktır.

Çelenk Sunma Törenin’ nde; Kaymakamlık Makamı’ nın, Garnizon Komutanlığı’ nın ve Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri sunulacaktır.

Çelenkler, 04.09.1973 gün ve 7/7058 sayılı B.K.K. ile yürürlüğe konulan”Resmî Bayramlar ve Anma Günlerinde Anıtlara Konulacak Çelenklerin Hazırlanması ve Sunulması Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre konulacaktır.

Çelenkleri sunacak protokole dâhil görevliler, aynı gün, en geç saat 11.15’ te Atatürk Anıtı önünde hazır bulunacaklardır.

Çelenklerin sunuluşu 11.30’ da verilecek komutla başlayacaktır.

Çelenklerin sunulmasından sonra bir dakikalık saygı duruşu yapılıp İkinci Murat Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Sercan TUNCA komutasında, Gazi Turhan Bey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Şafak ÇAPKIN yönetiminde, İstiklal Marşı’mız okunarak Şanlı Bayrağımız İkinci Murat Ortaokulu’na mensup üç öğrenci tarafından göndere çekilecektir.

Garnizon Komutanlığı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacaktır.

Kapanış.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL