Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 1.135

UZUNKÖPRÜ DALLIĞI 22 MAYIS’TA

Uzunköprü Hür Gazete 9 mayıs 2022 Pazartesi Sayısında  Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’a Uzunköprü Dallığı Bu yıl Yapılacak mı diye sormuştu? Uzunköprü Belediyesi  Mayıs ayı olağan genel meclisi 10 Mayıs..

UZUNKÖPRÜ DALLIĞI 22 MAYIS’TA

Uzunköprü Hür Gazete 9 mayıs 2022 Pazartesi Sayısında  Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’a Uzunköprü Dallığı Bu yıl Yapılacak mı diye sormuştu?

Uzunköprü Belediyesi  Mayıs ayı olağan genel meclisi 10 Mayıs 2022 Salı günü toplandı.Mecliste alınan karara göre her yıl bir gelenek haline gelen ve 2 yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan Geleneksel Uzunköprü Dallığı bu yıl 22 Mayıs Pazar günü gerçekleştirileceği kararını Uzunköprü halkı ile paylaştı..

Uzunköprü Dallığı en son 9 Haziran 2019 Pazar günü yapılmıştı. Pandeminin ortaya çıkması ile dallık 2 yıldır yapılmamıştı.

 

Dallık, bir panayırı andırırdı. Çarşısında, salıncaklar, yiyecek, içecek hatta giyecek satan sergiler kurulur, çadırlarda köfteciler, çevirmeciler hizmet verirdi. Aileler, bunlara rağbet etmez, daha ziyade evde hazırladıkları yiyecekleri hep beraber yerlerdi. Bazılarında mangallarda etler kızartılır, bunlara İçkiler eşlik ederdi. Genellikle, Mayıs ayının üçüncü pazar gününe denk gelen Uzunköprü Dallığı, meşhurdu. Etraf köy ve ilçelerden hatta büyük illerden gelenler olurdu. Yemyeşil orman içinde, insanların hep beraber, aynı zamanda topluca piknik yaparak neşe içinde baharı karşılamaları, bir gelenek halinde günümüze kadar geldi. Halk arasında dallık yapılan bu koruya “Bülbül” denirdi.

Uzunköprü Dallık Eğlenceleri, Hasanpınar Bülbül Korusu mevkiinde, Uzunköprü Belediyesinin organizesinde Seyyar Pazar, Lunapark, Lokanta,  vb. değişik eğlence ve piknik alanları düzenlenerek gerçekleştirilmekte, halkımızın da yoğun bir ilgisine sahne olmaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL