Edirne Haberleri Kültür-Sanat Okuma Sayısı: 681

‘TÜM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM’

Edirne’de ciğerci esnafı, yapımı tamamlanan Selimiye Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle, hafta sonu gerçekleştirilecek Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti. Edirne’de 13-14-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 10’uncu Uluslararası Bando..

‘TÜM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM’

Edirne’de ciğerci esnafı, yapımı tamamlanan Selimiye Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle, hafta sonu gerçekleştirilecek Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti.
Edirne’de 13-14-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 10’uncu Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali öncesi, ciğerci ustaları vatandaşı festivale davet etti. Yapımı tamamlanan Selimiye Meydanı’nda, Mimar Sinan heykeli önünde gerçekleştirilen etkinliğe Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan da katılarak destek verdi.
BEDAVA CİĞER DAĞITILDI, USTALAR GÖBEK ATTI
Vatandaşlara bedava ciğer dağıtımı yapılan etkinlikte ciğerci ustaları, Belediye Bandosu’nun çaldığı Roman Havaları eşliğinde göbek attı. Ustalar ve çalışanlar bir yandan ciğer dağıttı, bir yandan da müziğin ritmine kendilerini kaptırdı. Festivalin bu yıl ki teması ise ‘Edirne’ye Gel Ciğerimi Ye’ sloganı oldu.
‘1,5 TON CİĞER DAĞITILACAK’
Etkinlikte konuşan Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, festivalde 1,5 ton ciğer dağıtılacağını dile getirdi.  Dinar, “Türkiye’nin en büyük, en lezzetli, aynı zamanda da en eğlenceli festivaline giriyoruz, yani 10’uncu Bando Ve Tava Ciğer Festivali. Aslına bakarsanız biz ciğer ustalarının düğünü başlıyor artık ve bu kocaman bir düğün. Biz ciğer ustaları 13-14-15 Mayıs’ta sahada olacağız ama 15 Mayıs’ta Edirne’nin bu güzide ciğer ustaları, Saraçlar Caddesi’nde kendi elleriyle pişirdikleri ve sizlere ikram edecekleri bu kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif bu tava ciğeri yemeye davet ediyoruz. Bütün dünyayı bekliyoruz çünkü bütün dünyaya yetecek kadar ciğer hazırladık” dedi.
‘7 FARKLI ÜLKEDEN 14 BANDO GRUBU GELECEK’
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan da, festivale 7 farklı ülkeden 14 bando grubu katılacağını belirtti. İşcan, “Bugün burada Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali daveti için toplandık. Ciğerci ustalarımızı gördünüz, hazırlar. Herkesi Edirne’ye davet ediyoruz. Aynı zamanda 7 farklı ülkeden 14 grup bando gelecek. Yani sadece ciğer yenilmeyecek, müziğe de doyulacak, hepinizi bekliyoruz” diye konuştu.
‘TÜM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM’
Edirneli Ciğerci Ustası Niyazi Yavuz da çok heyecanlı olduklarını belirtti. Festivale herkesi beklediklerini belirten Yavuz, “Söylenecek çok bir şey yok aslında. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Edirne’ye gel, ciğerimi ye sloganıyla devam ediyoruz. Edirne’ye bekliyoruz bütün misafirlerimizi” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL