Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 195

SU FATURALARI CEPLERİ YAKTI

Uzunköprü Belediye Meclisi 2022 yılı Kasım ayı olağan birleşimi 2. oturumunda karar bağlanan ve oy birliği ile onaylanan suya yüzde 90 zam kararı yeni faturalara yansımaya başladı. Uzunköprü’de vatandaşlar her..

SU FATURALARI CEPLERİ YAKTI

Uzunköprü Belediye Meclisi 2022 yılı Kasım ayı olağan birleşimi 2. oturumunda karar bağlanan ve oy birliği ile onaylanan suya yüzde 90 zam kararı yeni faturalara yansımaya başladı. Uzunköprü’de vatandaşlar her bir köşede su faturalarının yüksekliğinden söz ederek tepkilerini dile getirtiyor. Bir önceki faturada ortalama 80 lira olarak yansıyan kullanım ücretinin son gelen faturalarda 180 lirayı aştığını ifade edilirken, su zammı ile birlikte diğer vergi kalemlerinin de artması faturalardaki meblağı yükselten etken oldu.

2023 Yılı Bütçesinin görüşüleceği meclis toplantısında ‘Ayrıntı’ olarak kalan tarifede dikkat çeken en önemli gelişme ise suyun tonuna yapılan yüzde 90 oranında zam olmuştu. Ön ödemeli sayaçlarda suyun er bir tonu 2 lira 82 kuruş’tan 5 lira 35 kuruşa, Standard sayaçlarda ise suyun er bir  tonu 3 lira 68 kuruştan 6 lira 98 kuruşa yükseltildi. Vatandaşların istifade edeceği diğer hizmetlerden sepetli araç, hafriyat kamyonu, atık kül toplama baca temizleme ve reklam- ilan panoları kiralama gibi birçok hizmete de yüzde 100 zamlar yapıldı. Diğer yandan su faturası ile birlikte tahsil edilen diğer vergi kalemlerinin de artmasıyla yeni su faturalarını görenler neye uğradığını şaşırdı. Suyun insani bir ihtiyaç olduğunu ve bu denli bir artışın adil olmadığını ifade eden vatandaşlar fiyatlarda iyileştirmeye gidilmesi gerektiğini ifade etti. Ortalama 100 liralık bir faturanın yeni zamlar ile birlikte 200 lirayı aştığını söyleyen vatandaşlar gıda, giyecek ve yakacak gibi diğer insani ihtiyaçlara yapılan zamlar ile birlikte suya da bu denli zam yapılmasının ‘ceplerini’ zarara uğrattıklarını ifade ettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL