Asayiş Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 456

SAĞLI SOLLU PARK EDEN ARAÇLARA VATANDAŞLARDAN TEPKİ!

Uzunköprü Hayrabolu caddesinde araçların sağlı sollu park etmesine vatandaşlar tepki veriyor. Gazetemizi arayan vatandaşlar, İlçe Trafik Komisyonundan Atatürk ve kavak mahallesi Hayrabolu caddesinde sağlı sollu park edilen araçların kazalara neden..

SAĞLI SOLLU PARK EDEN ARAÇLARA VATANDAŞLARDAN TEPKİ!

Uzunköprü Hayrabolu caddesinde araçların sağlı sollu park etmesine vatandaşlar tepki veriyor.

Gazetemizi arayan vatandaşlar, İlçe Trafik Komisyonundan Atatürk ve kavak mahallesi Hayrabolu caddesinde sağlı sollu park edilen araçların kazalara neden olduğunu söyleyerek, ilçe Trafik komisyonundan Geçmiş yıllarda uygulanan yolun ortalarına Dubaların konularak trafiğin rahatlayacağını söylediler.

 

İnsanlar belli bir olgunluğa erişip birlikte yaşamak üzere topluluklar oluşturduklarında, ortak çıkarlarını birlikte savunmak ve birlikte davranmak zorunda kaldıklarında kanunlar çıkarmışlar, kurallar geliştirip herkesin bu kurallara uymasını beklemişlerdir.

Hammurabi, Kanuni vb. gibi öncülerin ismiyle anılan birtakım kurallar zaman içinde gelişmiş, bugün modern hukuk kuralları, ekonomik kurallar, kent yaşamının getirdiği bazı kurallar tüm dünyada ama özellikle modern toplumlarda başarıyla uygulanmaktadır.

Trafik kuralları da bu türden kurallar olup, ortak alanları birlikte kullanan insanların uyması gereken, uydukları takdirde rahat edecekleri, uymazlarsa da kazaların, ölüm ve yaralanmaların, büyük maddi kayıpların ortaya çıkacağı basit kurallardır. Yaklaşık yüz yıllık bir geçmişi olan bu kurallar zaman içinde tüm dünyada uygulanan ortak kurallar haline gelmiştir. Biz kurallara uyma konusunda çok da başarılı bir toplum değiliz maalesef.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL