Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 191

ORHAN KALYONCU YAZDI;HÜR GAZETE 15 YAŞINDA

Eylül ayı, yazın bittiğini, sonbaharın geldiğini bize hatırlatır. Sonbaharın ilk ayıdır. Artık sıcak yaz günleri yavaş yavaş geride kalırken sabahları ve akşamları serin olur. Daha sıkı giyinmeye başlarız. Ağaçların yaprakları,..

ORHAN KALYONCU YAZDI;HÜR GAZETE 15 YAŞINDA

Eylül ayı, yazın bittiğini, sonbaharın geldiğini bize hatırlatır. Sonbaharın ilk ayıdır. Artık sıcak yaz günleri yavaş yavaş geride kalırken sabahları ve akşamları serin olur. Daha sıkı giyinmeye başlarız. Ağaçların yaprakları, dallarını terk etmeden önce sararır. Önümüzde uzun bir kış var demektir. Onun için kışa hazırlıklar başlar. Türkçeye Arapçadan geçen ( Akadca kökenli) Eylül sözcüğü, hasat festivali ve festivalin yapıldığı ay demektir. Ülkemizde de festivaller ve panayırlar genellikle bu ayda yapılır. Uzunköprü’nün basın hayatında da bu ayda yeni bir gazete doğmuş. 26 Eylül 2008 tarihinde Hür Gazete kurulmuş.

 

14 yılı geride bırakan Uzunköprü HÜR GAZETE 26 Eylül 2022’de 15. yaşını kutluyor. Sahibi ve kurucusu Selim Bekar’ı, gazetesini bugünlere başarıyla getirdiği için kutlarım. Daha uzun yıllar yerel gazete olarak görev yapmasını dilerim. Kolay değildir, kısıtlı imkanlarla bir yerel gazeteyi çıkarmak ve yaşatabilmek. Hele gerçeklerin ve halkın doğru haber alma hakkının peşinde iseniz, işiniz hiç kolay değildir. Genelde ve yerelde iktidar sahipleri bu yayın politikasını pek sevmezler. Onları, körü körüne desteklemenizi isterler. Tarafsız yayın yapmanız onları tatmin etmez.

 

Bütün mesele; haklıdan yana mı, güçlüden yana mı olmak. Güçlüden yana olduğunuzda belki kısa vadede kazançlı çıkabilirsiniz ama tarih göstermiştir ki haklıdan yana olmak uzun vadede size ve savunduklarınıza kazanç getirir. Bugünün güçlüsü yarın güçlü olmayabilir. Ama haklıyı savunursanız görevinizi yapmanın huzuruyla vicdanen rahat edersiniz. Hür Gazete’de 14 yıllık sürede önemli işler yapmıştır. Ergene Nehri’nin kirliliğini ve Eski Köy’deki tarlaları kaplayan kumları gündeme taşıması bunların başında gelir. Son olarak Eskiköy sınır kapısının açılması konusunda gündem oluşturması da çok önemli bir gazetecilik başarısıdır. Uzunköprü ve çevresinin sorunlarını dile getirmek yerel bir gazetenin kısıtlı olanakları içerisinde küçümsenmeyecek bir olaydır. Hür Gazete de içinde bulunduğu toplum yaşamına katkıda bulunmaya devam ediyor.

 

Demokrasilerde yasama, yürütme, yargıdan sonra 4. kuvvet sayılan görsel ve yazılı basın, doğası gereği muhaliftir. İyiyi güzeli ararken güçlünün hoşuna gitmese de daha güzeli bulmak için eleştirecek, yanlışları gösterecektir. Basın mensubu olan gazetecilere düşen görev güçlünün yanında değil, haklının yanında olmaktır. Kişilerin değil, halkın yanında durmaktır. Hür Gazete, halkın doğru haber alma hakkını, Atatürk ilkelerini ve Türk Milletinin menfaatini savunmaya devam edecektir. 2010 yılından beri yaklaşık 12 yıldır yazı ailesinde yer aldığım Hür Gazete’ye bundan sonraki yayın yaşamında da uzun ve başarılı yıllar dilerim.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL