Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 211

MÜFİT DEMİRKOL YAZDI;İÇİNDE OLDUĞUMUZ PİS OYUN

Cumhuriyet tarihimizde bir takım müdahaleler gördük. Askerlerin iktidarlara karşı hareketlerinden,bir yığın insanımızın hayatlarını boş yere vermesine neden olan  göstermelik ihtilal gibi olayların “bayram” ilan edilmesine kadar.. Diğer taraftan emperyalist dış..

MÜFİT DEMİRKOL YAZDI;İÇİNDE OLDUĞUMUZ PİS OYUN

Cumhuriyet tarihimizde bir takım müdahaleler gördük.

Askerlerin iktidarlara karşı hareketlerinden,bir yığın insanımızın hayatlarını boş yere vermesine neden olan  göstermelik ihtilal gibi olayların “bayram” ilan edilmesine kadar..

Diğer taraftan emperyalist dış devletlerin ülkemiz üzerine oynadıkları pis oyunlara “dur” demeye çalışıp,bağımsızlık için, askeri müdahale sonunda  asılarak can veren gençlerimiz.

Osmanlı zamanında yaşanan kapütülasyonların bir başka yönü ile tekrar yaşatılmaya başlanılması ile günümüzde de bir takım direnişlere kalkışılmaya çalışılmasının önünü kesen  kararların iktidar tarafından alınmasına sebep olunmaktadır.Alınan bu kararlar, bir zamanlar iktidarın yanında olup, yurdumuz için bir takım müşterek olayları gerçekleştiren Fettüllah Gülen adlı  din hocasının sayesinde olmuştur. Zaman geçtikçe bu dostluğun ne sebeple olduğu anlaşılmaksızın bozulduğu görülmüştür.

İktidara, iktidar partisine, parti elemanlarına, cumhurbaşkanına ve yakınlarına yapılan her türlü suçlamalarda bulunanların adı Fettullah Gülen isminin kısaltılarak “fetö” olduğu, eylemlerde bulunanların ise “feto’cu” olarak adlandırıldığı görülmektedir.

Bu ifade öyle bir hale gelmiştir ki, iktidar aleyhinde bulunmanın yanı sıra, kendi görevini hakkı ile yapmaya çalışan, gerek askerlerimizin, gerekse emniyet görevlilerimiz ile yüksek rütbede ki askeri komutanlarımızın “feto’cu” olarak adlandırılıp suçlanmalarına, hatta tutuklanmalarına dahi sebep olunmuş ve olunmaktadır.

Sınır kapılarımızda nereye gittiği bilinmeyen silah ve cephane yüklü tırların geçişine izin vermeyen emniyet güçlerimiz de “feto’cu” olarak kabul edilerek tutuklanmışlardır.

Zamanımız da kim gerek iktidarın, gerekse onun üyelerinin düşünce ve davranışlarını tenkit edenler de bu sıfatla anılmaktadırlar.

Ekonomimizin dibe vurmuş olduğu bu zaman da önümüzde ki yıl yapılacak olan seçimlere katılacak olanların, emperyalist ülkelerin temsilcisi ve tetikçisi olmadan, yurdumuzun bağımsızlığı ve hayrı için yarışmaları en büyük dileğimizdir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL