Enez Haberleri Siyaset Okuma Sayısı: 780

KILIÇ:’’EMEK HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ YALAN SÖYLÜYORSUNUZ

Enez il Genel Meclis   Üyesi ve İl Genel Meclisi Başkanvekili Şenol Kılıç ,Gazetemize yaptığı açıklamayla AK Parti Enez ilçe Başkanlığı hodri meydan diyerek belgelerle konuşalım dedi. Kılıç yaptığı açıklamada: ..

KILIÇ:’’EMEK HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ YALAN SÖYLÜYORSUNUZ

Enez il Genel Meclis   Üyesi ve İl Genel Meclisi Başkanvekili Şenol Kılıç ,Gazetemize yaptığı açıklamayla AK Parti Enez ilçe Başkanlığı hodri meydan diyerek belgelerle konuşalım dedi.

Kılıç yaptığı açıklamada:  / Ak Parti Enez İlçe Başkanlığı Facebook sayfasında,( 7 mart 2022 tarihinde) Sultaniçe köprüsüyle ilgili paylaşımı gerçeği yansıtmayan,halkımızı kandırmaya ve algı yaratmaya çalışan yalan ve yanlış bir haberdir.

1-)Sultaniçe köprüsünün ihalesinin yapıldığı doğru değil YALANDIR. İhalesi 17 Mart 2022 tarihinde yapılacaktır. İşte belgesi.(İhale ilan tarihi fotoğrafı)

2-) Köprünün yapım işine en kısa zamanda başlanacağı belirtilmiş YALANDIR.

Çünkü;

İhale sonuçlanmadan yapım işine başlamak mümkün değildir. İhaleye belki katılan olmayacak, belki katılan firmalar olacak ama yaklaşık maliyetin üstünde fiyat teklifi verecekler, belki katılımcıların iş deneyimleri, evrakları yetersizlik arz edecek vs. Dolayısıyla kurumca ihale iptal edilmek zorunda bile kalınabilinir. Kısacası ihale sonuçlanıp sözleşme imzalanmadan işe başlanamaz.

Bahse konu köprü, idare tarafından hazırlanan ve Edirne il genel meclisine gönderilen 2021 yılı taslak yatırım programında yoktu.İl genel meclisi 1 ay süren kasım ayı (2020) yatırım programı görüşmeleri sırasında taslak yatırım programında değişikliğe giderek Sultaniçe ve Keramettin köprü yapımlarını yatırım programına aldı. Bu iki köprü için 2 milyon TL bütçeden ödenek ayırdı.Bütçe ve yatırım programı oylanıp oybirliğiyle kabul edildi. Bazı nedenlerden dolayı yetkililerce köprülerin yapılamayacağı öne sürüldü karar geri geldi ama il genel meclisi kararını tekrarladı. Sonuçta yapım ihale aşamasına gelinmiş oldu.

5302 sayılı kanun çok açık, il özel idaresi bütçe ve yatırım programı il genel meclisince karara bağlanır. Nokta…

Şimdi Ak Parti Enez ilçe başkanına soruyorum…

1-) CHP si üyelerin çoğunluğunu oluşturduğu il genel meclisinde sizin partinizinde meclis üyeleri var.Bölgemizin zaruri ihtiyacı doğrultusunda faydalı karar almışız. Neden yalan yanlış haberler yapıp emek hırsızlığı yapıyorsunuz?Neden tüm il genel meclis üyelerine haksızlık ve saygısızlık yolunu seçiyorsunuz? Bilgi cahilisiniz!!!

Milletvekilimiz Sayın Aksal’a da ve İl başkanınız Sayın İba’ya da haksızlık ediyorsunuz. Yağcılık yapmaya çalışırken küçük düşüyorsunuz. Çünkü kendileri, bu işin il genel meclis kararı doğrultusunda ve il içi kaynaklardan ödenek aktarılarak yapılacak olduğunu gayet iyi biliyorlar.

Bu konuda teşekkür edilmesi gereken en baştaki kişi geçtiğimiz dönem il genel meclis üyeliği görevinde bulunan ve 5 yıl boyunca yılmadan bu köprünün yapımını gündemde tutan Sultaniçeli Sayın Erol Açık’tır. İkinci sırada teşekkür edilmesi gereken il genel meclis başkanı Sayın Mehmet Geçmiş ve kararın altına direnerek iki defa imza koyan tüm il genel meclis üyeleridir.

Hatırlatırım,Gerçeklerin mutlaka bir gün ortaya çıkması gibi kötü huyu vardır. Yalan yanlış haberler yaparak siyasi rant elde edemezsiniz, algı oluşturamazsınız. Hayır diyorsanız hodri meydan. Çıkarız halkın önüne belgelerle konuşuruz.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL