Keşan Haberleri Siyaset Okuma Sayısı: 736

İSYAN EDEN PAZARCI ESNAFI HELVACIOĞLU’NU İSTİFAYA DAVET ETTİ

Geçtiğimiz cumartesi günü etkili olan sağanak yağış sonrası Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ni su basarken, pazarcı esnafı yaşananlara isyan etti. Pazarcı esnafı Medya Keşan’ın facebook sayfasından canlı olarak yaşadıkları..

İSYAN EDEN PAZARCI ESNAFI HELVACIOĞLU’NU İSTİFAYA DAVET ETTİ

Geçtiğimiz cumartesi günü etkili olan sağanak yağış sonrası Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’ni su basarken, pazarcı esnafı yaşananlara isyan etti. Pazarcı esnafı Medya Keşan’ın facebook sayfasından canlı olarak yaşadıkları sıkıntıları paylaştı.

Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi, cumartesi günü yağış sonrası sular altında kaldı. Pazarcı esnafı duruma tepki göstererek, yaşananların hem kendilerini hem de işlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Alkışlarla tepki gösteren pazarcılar, Mustafa Helvacıoğlu istifadiye bağırdı. Kimi pazarcı seçim döneminde başkan adayı iken Helvacıoğlu’nun çay dağıttığı görüntüleri canlı yayın yapan basın mensuplarına gösterdi. Pazarcı esnafı en azından etermitten tentelerin yapılmasını isterken; tezgahını su basan bir pazarcı esnafı da zor şartlarda satış yaptığını dile getirdi. Başkan Helvacıoğlu’nun pazaryerinde neden olmadığını da sorulurken başka bir pazarcı da İşimizi gücümüzü bıraktık bunlarla uğraşıyoruz dedi.

Keşan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve esnaf Sertaç Arhatır, pazaryeri kadar oy potansiyeli olan ve siyasete yön veren başka bir yer olmadığını belirterek, “Yaz, kış, karda, soğukta her zaman hizmet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda buradaki esnafın zararı büyük. Yazın, günah değil mi? Sayın belediye başkanımız seçimle başa geldiği zaman ilk yapacağı icraatlarından bir tanesinin pazaryerinin üstünü kapamak olduğunu, her şeyin hazır olduğunu, 50 milyon TL paranın hazır olduğunu bir toplantıda bizzat bize açıklamıştı. O toplantı orada lafta kaldı ve biz bir daha hiçbir icraat göremedik. Biz esnafından kopmuş bir belediye başkanı istemiyoruz. Halkımızda pazara çıkarak pazarını yapamıyor. Marketlerden fahiş fiyatlarda mal almak zorunda kalacak. Bunu alacak insan var, alamayacak insan var. Bizim istediğimiz sadece pazaryerinin üzerinin kapanması. Başka bir şey istemiyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL