Ekonomi Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 222

İMECE USULÜ KIŞA HAZIRLIK

Mutfakların vazgeçilmezi geleneksel kış lezzetleri için Trakya’da olduğu gibi Uzunköprü’dede  hazırlıklar başladı. Eylül ayının ilk haftası başlayan hazırlıklar, Ekim ayının sonuna kadar devam ediyor. Üretken Uzunköprü kadını, hazıra inat el..

İMECE USULÜ KIŞA HAZIRLIK

Mutfakların vazgeçilmezi geleneksel kış lezzetleri için Trakya’da olduğu gibi Uzunköprü’dede  hazırlıklar başladı. Eylül ayının ilk haftası başlayan hazırlıklar, Ekim ayının sonuna kadar devam ediyor. Üretken Uzunköprü kadını, hazıra inat el emeği geleneksel ürünlerinden vazgeçmiyor

Mutfakların vazgeçilmez kış yiyecekleri için Uzunköprülü kadınlar hazırlıklarına başladı. Tarhana, salça, turşu, erişte, gözleme ve daha nice güzel lezzetler. Uzunköprü’nün  üretken kadınları hazıra inat el emeği ürünlerinden vazgeçmiyor. Eylül ayının ilk haftasında başlayan hazırlıklar Trakya’nın dört bir köşesinde yoğun bir şekilde devam ediyor.

“KIŞ AYLARINDA TAZE TAZE YİYORUZ”
Uzunköprülü  kadınlar domates ve biber salçası, lütenitsa soslarının yanı sıra patlıcan, biber, salatalık turşuları kurarak kışa hazırlanıyor. Bir yandan turşularını ve konservelerini kuran kadınlar, bir yandan da imece usulü erişte, kesme, gözleme ve yufkalarını yapıyor. Kışa yoğun bir şekilde hazırlandıklarını belirten , “Kışlık yiyeceklerin kurutulması, konservelerimizi ve turşularımızı kendi bahçelerimizden ya da köylü pazarından aldığımız taze sebzelerden gönül rahatlığı içinde kışlık olarak hazırlayıp kilerde saklıyoruz. Kış aylarında taze taze yiyoruz” dedi.
İMECE USULÜ KIŞA HAZIRLIK
Tarhana, erişte, gözleme ve yufkaları el birliğiyle imece usulü yaptıklarını belirten Fatma Hanım, “Kış uzun. Hazırlıklarımız sürüyor. Kışın her hastalığa şifa tarhanamız var. Erişte, gözleme ve yufkalarımızı komşularımızla birlikte yapıyoruz. Genç nesil çalıştığı için bu işlere vakit bulamıyor. Geleneksel lezzetlerimiz günden güne unutuluyor. Biz elimizden geldiğince geleneksel lezzetlerimize sahip çıkıyor, geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL