Edirne Haberleri Eğitim Okuma Sayısı: 139

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Edirne Valisi Sayın H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında yapıldı. Yapılan toplantıya Valimiz Sayın H. Kürşat Kırbıyık’ın yanı sıra Belediye başkanı Recep Gürkan, Vali Yardımcısı Zafer..

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Edirne Valisi Sayın H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında yapıldı.

Yapılan toplantıya Valimiz Sayın H. Kürşat Kırbıyık’ın yanı sıra Belediye başkanı Recep Gürkan, Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu,Vali yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, Ticaret İl Müdürü Mahmur Altun, Esnaf odaları temsilcisi, Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi, Sendika temsilcileri ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam, bir sunum yaparak yapılan iş başı eğitimleri, eğitimlerin yeni hedefleri, sağlanan istihdam sayıları konularında kurula bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıda bir değerlendirme yapan Edirne Valisi Sayın H. Kürşat Kırbıyık, özellikle hızlı tren projesinin tamamlanmasının şehirde bir fark yaratacağını ifade etti.

Vali Kırbıyık; “hızlı trenin devreye girmesinin ardından İstanbul gibi bir metropol ile sıkı bir entegrasyon içerisinde olacağız. Tabi bunun etkisini şehrimizde hissetmiş olacağız. Bu noktada özellikle hizmet sektörü gibi bazı sektörlerde fark yaratmamız gerekecek. Bunun altyapısını oluşturmak için şimdiden bazı adımları atmamız gerekiyor. Durum öncesi doğru analizleri yaparak ihtiyaç duyulacak sektörlere yönelik eğitimli ve donanımlı bir iş gücü oluşturmamız gerekiyor. Özellikle uzmanlık gerektiren alanlarda hem belirleme hem de nitelikli eğitimleri verme konusunda bir alt komisyona da ihtiyaç duyulduğu gözüküyor. Bu kapsamada adımlarımızı ivedilikle atmamız gerekiyor.

Yine, özellikle tekstil alanında üretim yapan fabrikalarda ciddi sayıda işçi ihtiyacı bulunmakta. Bu alanda istihdam sağlamak için gerek işçi gerekse işveren açısından durum değerlendirmelerini yaparak konuyu her iki boyutu ile ele almakta fayda var.

Diğer yandan istihdam konusunda ezber bozacak çalışmalara da yönelmek gerekiyor. Gerek teknolojik gelişmeleri takip ederek gerekse eğitim içeriklerini güncelleyerek istihdam çeşitliliğini arttırabilmeliyiz.

Çözüm için her ilgili her kurumumuzun hızlı bir şekilde aksiyon alması gerekiyor. Vatandaşlarımızın ve işveren tarafın beklentilerine göre kurumlarımızın da çalışmalarını güncellemesi faydalı olacaktır.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL