Keşan Haberleri Okuma Sayısı: 491

ERİKLİ SAHİLİNE YENİ SU BAĞLANTILARI BAŞLADI

Kooperatiften belediye uktesine geçen Erikli Sahilinin su soruna çare bulmak için planlanan ve belediyenin bağlantı ücret talebi mahkemelik olan yeni su hattı bağlantıları başladı. Mahkeme kararını beklemeden yeni su hattından..

ERİKLİ SAHİLİNE YENİ SU BAĞLANTILARI BAŞLADI

Kooperatiften belediye uktesine geçen Erikli Sahilinin su soruna çare bulmak için planlanan ve belediyenin bağlantı ücret talebi mahkemelik olan yeni su hattı bağlantıları başladı. Mahkeme kararını beklemeden yeni su hattından bağlantı yaptıracak ev sahiplerinin izlemesi gereken yol şöyle:

Keşan Belediyesi hizmet binası olarak kullanılmaya başlanan nalburlar sokağındaki Erikli Güzelleştirme Kooperatifi eski yönetim binasına gidiyorsunuz. Randevu sistemi olmadığı için uzun süre sıranızı beklemeniz gerekebileceği için erken gitmenizde fayda var.

Varsa o güne kadar olan tüm su borçlarınızı ödüyorsunuz.

Yeni su hattı aboneliği için 3 eşit taksitle alınan ücretin ilk taksiti olan 2.978 TL ödüyorsunuz. Geçen sene açıklananın aksine peşin ödeme kaldırılmış durumda.

Yeni hat/abonelik sözleşmenizi imzalıyorsunuz.

Eski saatiniz 10 yıldan eskiyse 1.350 TL bedelli (şu gün için olan fiyatı) ön ödemeli su sayacınızı satın alıyorsunuz ve sayacınızı belediyenin Erikli hizmet binasındaki yetkiliye kayıt ettiriyorsunuz. Kayıt esnasında sayacınızın kartına TL yükleme yaptırtmayı unutmamanızda fayda var.

Keşan Belediyesi yaptığı resmi açıklamada sadece Keşan Dülgerler Odasına kayıtlı tesisatçıların bağlantı yapmasına izin vereceğini ilan ederek; 150 TL toprağın kazımı, 225TL beton zemin kırılması ve kazımı ve 150 TL bağlantı ücret tarifesi belirtmesine rağmen Erikli’deki tesisatçılar 1.000-2.500 TL arasında ücret talep ediyorlar.  Ücret boyutunun da dışında ehil bir su tesisatçısına ihtiyacınız var. Çünkü eve gelen hiçbir boru hattında vana yok ve oldukça yüksek bir basınç söz konusu.

Keşan Belediyesi yetkilileri eski hattın vanasının 1 yıl daha açık olacağını belirtiyor ve 2022 yılı içinde kurulan Erikli Çevre ve Güç Birliği Derneği Keşan Belediyesine dava açmış durumda.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL