Edirne Haberleri Enez Haberleri Okuma Sayısı: 335

ENEZ AYASOFYA CAMİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

Fatih Sultan Mehmet’in 1455 yılında Enez’i fethetmesiyle camiye dönüştürülen ve 1965 yılında yaşanan depremde hasar görerek 56 yıldır ibadete kapalı bulunan Enez Ayasofya Cami-i Şerifi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş..

ENEZ AYASOFYA CAMİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

Fatih Sultan Mehmet’in 1455 yılında Enez’i fethetmesiyle camiye dönüştürülen ve 1965 yılında yaşanan depremde hasar görerek 56 yıldır ibadete kapalı bulunan Enez Ayasofya Cami-i Şerifi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan Cuma namazının ardından dualarla tekrar ibadete açıldı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, açılış için Enez ilçesine gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’u Kaymakamlık binası önünde karşıladı.

Kaymakamlıktan Enez Kalesi içerisinde bulunan Ayasofya camisine kadar yürüyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy güzergâh boyunca vatandaşların ilgisi ile karşılaştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan Cuma namazının ardından Enez Ayasofya Cami Şerifi bahçesinde tören düzenlendi. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Enez Ayasofya camisinin yaklaşık 56 yıl sonra tekrar cemaat ile buluştuğunu belirterek, “Ebediyen yurdumuzun üzerinde minarelerimizden yükselen ezanlar devam edeceği gibi, işte bu güzel camimizin minarelerinden ezanlar da ebediyen devam edecektir inşallah” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, yaptığı konuşmada, Edirne’nin Türkiye de en fazla tarihi mirasa sahip illerden bir tanesi olduğunun altını çizerek; ” Bu ülke, bu il, bu ilçe Cenabı Allah’ın bizlere bir lütfudur. Bizler sahip olduğumuz nimetlerin farkında olarak geçmişten, ecdadımızdan aldığımız mirası geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Bizler inanıyoruz ki geçmişi yaşatarak, geleceğimizi inşa ediyoruz. Çünkü millet olarak ne zaman ki geçmişimize sahip çıkıyoruz, geleceğimizi güçlü bir şekilde inşa etmiş oluyoruz. Bugün burada ceddimiz Fatih’in de mirasına sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz. Çünkü bu miras bize ceddimiz Fatih’ten kalan bir mirastır. Geçmişe sahip çıkmak geleceği inşa etmektir. Bunu Enez’de başardık diğer ilçelerimizde de başaracağız” dedi.

Enez Ayasofya Cami Şerifi açılışına, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL