Ekonomi Okuma Sayısı: 193

EMEKLİLER ÖDEYEMEDİKLERİ FATURALARINI YAKTI

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zam ve yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelen Edirne Emekli Sen Edirne Şubesi üyeleri, ödeyemedikleri faturalarını yaktı. Avrupalı bir vatandaşın emekli olduktan..

EMEKLİLER ÖDEYEMEDİKLERİ FATURALARINI YAKTI

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zam ve yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelen Edirne Emekli Sen Edirne Şubesi üyeleri, ödeyemedikleri faturalarını yaktı. Avrupalı bir vatandaşın emekli olduktan sonra ekonomik kaygı yaşamadığı, Türkiye’de yaşayan bir emeklinin ise geçim sıkıntısıyla boğuştuğunu anlatmak için hazırlanan görsel ise yürekleri dağladı.
Emekli Sen Edirne Şubesi tarafından emekli zamlarına tepki göstermek amacıyla Edirne Saraçlar Caddesi’nde dün basın açıklaması düzenlendi.
Basın açıklamasına; CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Emekli Sen üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, emeklilerin geçinemediğini vurguladı.
Dayıoğlu, şunları söyledi:
“İktidar, seçimlerin arifesinde  emeklileri ve çalışanları ilgilendiren konularda  kendi misyonuna uygun görüşlerini açıkladı. Önce asgari ücret, sonra EYT ‘ lilerin durumu ve en sonunda  emeklilerin maaş artışlarıyla ilgili  bizi yanıltmayan açıklamalarda bulundu. Önce 3500 TL. olan en düşük emekli maaşını 5500 TL. ‘ya, yüzde 25 olarak açıkladığı emeklilerin maaş artış oranını ise akşamdan sabaha  yüzde 30 ‘a çıkardı. Bu hamlelerin nedeni kendisini emekli dostu göstermek ve bir fedakarlık imajı yaratmak niyetlidir. Bu ülkenin tüm zenginliklerini ve değerlerini üreten emekliler olarak sahte müjdelere ve yalanlara kanmayacak kadar deneyim sahibiyiz.  Ücretlerle ilgili iktidarın verdiği tüm oranlar ve rakamlar tümüyle açlık sınırının altındadır. Müjde diye yutturulmaya çalışılan bu sefalet ücreti biz emeklileri açlığa ve yoksulluğa mahkum etmiş durumdadır. Daha maaş artışları bankaya yatmadan temel ihtiyaç ürünlerine yapılan zamlar iktidar sahiplerinin kime hizmet ettiğini gösterdi. Bizleri enflasyona ezdiren siyasi iradeye boyun eğmiyoruz. Gelişmiş batı ülkelerinde 4 çalışan bir emekliyi finanse ederken, Ülkemizde bu oran 1.5 lara düşmüş durumda. Bu nedenledir ki dünya emeklilerinin durumu açısından 44 OECD ülkesi arasında Ülkemiz sondan 4. olarak 40. sırada yerini almaktadır. Almanya’daki bir emekli ülkemizdeki bir emeklinin aylığının 7 katı, Fransa’da 5 katı, yanı başımızdaki Yunanistan’da bile 3 katı daha fazla emekli aylığı almaktadır. Bir çok Dünya ülkesi emeklileri tatil amaçlı ülkemize gelirken, biz emekliler bayramlarda bile köylerimize gidemiyoruz. Bizler de insan onuruna yaraşır bir emeklilik süreci yaşamak istiyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL