Uzunköprü Haberleri Yaşam Okuma Sayısı: 360

DEPREM TIR’I UZUNKÖPRÜ’DE

1 VE 2 MART TARİHLERİNDE İKİ GÜN BOYUNCA  İLÇEMİZ ADALET MEYDANINDA DEPREM SİMÜLASYON TIRI İLÇEMİZDE BULUNACAK.   1-7 Mart arası Deprem Haftası olması sebebiyle Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem BECAN depreme..

DEPREM TIR’I UZUNKÖPRÜ’DE

1 VE 2 MART TARİHLERİNDE İKİ GÜN BOYUNCA  İLÇEMİZ ADALET MEYDANINDA DEPREM SİMÜLASYON TIRI İLÇEMİZDE BULUNACAK.

 

1-7 Mart arası Deprem Haftası olması sebebiyle Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem BECAN depreme hazırlık eğitimleri konusunda deprem farkındalığı oluşturmak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı hizmetlerinde bulunan Deprem Simülasyon Tırı ile İlçemizde öğrencilerimiz ile vatandaşlarımıza eğitimler vermesi için 1 ve 2 Mart tarihlerinde iki gün boyunca  İlçemiz Adalet Meydanında Deprem Simülasyon Tırı İlçemizde bulunacaktır.

Afetlerin önlenebilir ve önlenemez boyutları bulunmakta olup deprem önleyemediğimiz afetler arasında yer almaktadır. Geçmişte ülkemizde yaşadığımız deprem tecrübelerine ve istatistiklerine bakıldığında, çeşitli can ve mal kayıpları yaşamış olduğumuz görülmekte bunların nedenlerini araştırdığımızda ise depremin değil almadığımız önlemlerin öldürdüğünü ve zarar verdiğini görmekteyiz.

Bu itibarla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı personeli tarafından ilçemizde öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza deprem anını uygulamalı olarak yaşatarak, deprem anında ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgilendirilme yapılacaktır.

Belediye Başkanımız depremde alınması gereken tedbirler ve depremde nelerin önlenebileceği duygusunu ve eğitimini vermek için bizzat göze hitap eden simülasyon tırıyla 1 ve 2 Mart tarihlerinde ilçemizde uygulamalı olarak eğitim yapılacaktır. Vatandaşımızın bilinçlendirilmesi, depremde meydana gelecek olan hem can hem de mal kayıplarını en aza indirecektir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL