Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 362

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 99 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 9 Eylül 2022 Cuma günü saat 9.30’da CHP  Uzunköprü  İlçe Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Atatürk Anıtına çelenk sunumu..

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 99 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 9 Eylül 2022 Cuma günü saat 9.30’da CHP  Uzunköprü  İlçe Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklâl Marşı’nın okunması ve yapılan konuşmalar ile devam edecek.

 

 

CHP  Uzunköprü  İlçe Başkanı Muammer Çetiner, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şu sözlere yer verdi; Çok değerli partililerim, sevgili Uzunköprü’lüler.Bugün 9 Eylül 2022 partimizin kuruluşunun yıl dönümü. Umudun ve bağımsızlığın adı Cumhuriyet Halk Partisi bugün 99 yaşında. Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; birisi Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” diyerek partimizin Cumhuriyetimiz için ne denli önemli olduğunu ortaya koymuştur.

CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan Partidir.

Cumhuriyet Halk Partisi; hak, hukuk ve adaletten vazgeçmeyenlerin partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi bu topraklarda yalana, talana, peşkeşe boyun eğmeyenlerin partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, “aynı gemideyiz” deyip ceplerini dolduranların değil; eşit ve adil bir şekilde yaşamak isteyenlerin partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, hiçbir çocuğun gece yatağa aç girmesini istemeyecek kadar vicdan sahibi olanların partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, bu topraklarda barışı ve huzuru isteyenlerin partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, kimsenin ötekileştirilmediği ve dışlanmadığı bir ülke hayaliyle yaşamak isteyenlerin partisidir.

Türkiye de bugün ezilenlerin ve halkın partisi CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

Toplumsal barışın ve güvenliğin sağlaması güçlü bir ekonomik yapının oluşturulması, Cumhuriyetin kazanımlarının korunması için CHP’nin iktidara gelmesi büyük önem taşımaktadır.

İsmet İnönü’nün ‘Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalı’ sözü bize ışık tutmalı, dürüst, ilkeli ve özgürlükçü bir iktidar için hep birlikte çalışmalıyız.

Kurulduğu ilk günden beri çizgisini bozmadan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı; demokratik, laik ve çağdaş bir ülkenin yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmaktan gurur duyuyorum.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı İkinci Yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında Millet İttifakı Bileşenleri ile birlikte kuracağımız halkın iktidarında Ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.

Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmadan 6 oklu bayrağın altında kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. “Bizlere bu cennet vatanı ve Türkiye Cumhuriyetini emanet eden Atam, senin açtığın yolda korkmadan, yılmadan, senin ışığında hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim, aklımızdan düşüncelerini, kalbimizden sevgini sildirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Hak, hukuk ve adalet şiarıyla, yüzünü halka dönen, gücünü milletimizden alan partimizin 99. yılını kutluyor; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, özgür, çağdaş ve laik Türkiye’yi gelecek kuşaklara taşımak için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum.’’Açıklamasına yer verdi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL