Edirne Haberleri Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 195

CHP’DEN DAYANIŞMA YEMEĞİ

CHP Edirne İl Örgütü  tarafından ‘Dayanışma Yemeği’ düzenlendi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’un da katılım gösterdiği programda; gerçekleşecek ilk seçimlerde CHP’nin iktidar olacağının..

CHP’DEN DAYANIŞMA YEMEĞİ

CHP Edirne İl Örgütü  tarafından ‘Dayanışma Yemeği’ düzenlendi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’un da katılım gösterdiği programda; gerçekleşecek ilk seçimlerde CHP’nin iktidar olacağının vurgusu yapıldı.

CHP Edirne İl örgütü tarafından kentte bulunan bir restoranda dayanışma yemeği düzenlendi. Edirneli CHP’lilerin yoğun ilgi gösterdiği yemeğe; CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun da katılım gösterdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Pekcanlı’nın ardından konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 28 Şubat 2023’te Deniz Gezmiş sergisi düzenleyeceklerini belirtti. Başkan Gürkan, yemeğe katılan Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş’i de sahneye davet etti.

Programda konuşan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun da, CHP’nin ilk seçimlerde iktidar olacağının altını çizdi. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise, son dönemlerde gündemden düşmeyen TOKİ konutlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Öztrak, “Şimdi çıktılar, diyorlar ki, ‘250 bin konut yapacağız. 250 bin daha yapacağız. 5 senede 500 bin konut yapacağız. Yapın, elinizi tutan var mı? Elinizi tutan yok. Ama 2019’da çıktınız, ‘Her sene vatandaşa 100 bin sosyal konut yapacağız.’ Dediniz. Yaptınız mı? Hayır. Ben çok açık söyleyeyim. 2019’dan bu yana meydana gelen bir tek şey var o da şu. 2019 yılında konut için asgari ödeme 894 liraydı, bugün 2 bin 280 lira. O gün de ‘Senede 100 bin konut yapacağız.’ diyordunuz. Bugün de senede 100 bin konut yapacağız.’ Diyorsunuz. 2019’dan bu yana ‘yapacağız’ dediğiniz konutların müteahhitleri hepsi kaçtı. Bitiremediniz, yapamadınız. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Ama biz söz veriyoruz, milletimize. Geldiğimiz zaman bu 500 bin konut değil sadece. Çok daha fazlasını yapacağız. Bugün konut almak için müracaat eden vatandaşlarımız şunu bilsinler. O müracaat eden vatandaşlarımızın tamamına biz sosyal konut vereceğiz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL