Edirne Haberleri Yaşam Okuma Sayısı: 525

BU ZAMLARLA KÖYLERDE İNSANLAR NASIL TUTULACAK????

EDİRNE MERKEZ KÖYLERİNDE SU FİYATLARINA YÜKSEK AYAR!! 2005 yılında kapatılan Köy Hizmetleri teşkilatı görevleri, Büyükşehir Belediyeleri dışında İl Özel İdareleri bünyesinde ve İl Genel Meclisi yasama gözetiminde icra edilmektedir. 1924..

BU ZAMLARLA KÖYLERDE İNSANLAR NASIL TUTULACAK????

EDİRNE MERKEZ KÖYLERİNDE SU FİYATLARINA YÜKSEK AYAR!!

2005 yılında kapatılan Köy Hizmetleri teşkilatı görevleri, Büyükşehir Belediyeleri dışında İl Özel İdareleri bünyesinde ve İl Genel Meclisi yasama gözetiminde icra edilmektedir. 1924 yılında çıkarılan 442 sayılı KÖY KANUNU ne yazık ki günümüz şartlarına uygun revize edilememiştir.Palyatif çözümlerle köylere hizmet edilmeye çalışılmaktadır. Son yıllarda MUHTARLAR en gözde seçilmişler olarak görülmeye başlamasına rağmen köylerde çalışanlar farkında olunmadan göz ardında kalmaktadır. Tarımsal üretimde ana unsurumuz olan KÖYLER de üretimi destekleme, yaşamayı cazip hale getirme gayretleri çok yetersizdir. Köyde oturanlar ”SUYU PARASIZ, yada UCUZ KULLANMALI” Hatta İl Genel Meclisi kararlarıyla en azından köy içme suyu elektrik giderlerinin %50 si karşılanabilir. Edirne Köylere Hizmet Götürme Birliğince son yapılan zamlarla Edirne Merkez köyleri içme suyu ücreti; 3 Lira 20 kuruştan

% 256 artışla 8 TL’ye, atık su bedeli 30 kuruştan % 330 artışla 1TL ye, çöp toplama bedeli ise 9 Lira 70 kuruştan yaklaşık % 200 artışla 18 TL’ye yükseltildi. Köylerde bu insanlar nasıl tutulacak????

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL