Siyaset SonDakika Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 1.209

BECAN;PHOTOSHOPA DEĞİL,İCRAATE BAK CAMBAZ

Son günlerde aleyhine sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile ilgili açıklamada bulunan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan;” Günaydın Uzunköprü’m. Mutlu, sağlıklı, bereketli bir hafta geçirmenizi diliyorum. Suni gündemleri sevmem ve çoğuna..

BECAN;PHOTOSHOPA DEĞİL,İCRAATE BAK CAMBAZ

Son günlerde aleyhine sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile ilgili açıklamada bulunan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan;”

Günaydın Uzunköprü’m.

Mutlu, sağlıklı, bereketli bir hafta geçirmenizi diliyorum.

Suni gündemleri sevmem ve çoğuna da cevap vermem biliyorsunuz. Fakat cevap vermedikçe eleştiri ve hakaret sınırı iyice flulaşacak, memleket yangın yerine dönmüşken şaka yapmaya çalışan arkadaşa bir cevap vermek gerekiyor.

Uzunköprü’ye yıllardır geleceği söylenen, kampanyalar yapılan, paralar toplanan doğalgazı göreve geldiğimiz ilk sene Uzunköprü’müze getirdik.

Bu arada biz Uzunköprü’ye bu hizmeti getirmek için mücadele ederken iktidar partisi mensubu arkadaşlar yalan söylediğimizi Uzunköprü’ye doğalgazın gelmeyeceğini kapı kapı dolaşıp söylüyorlardı.

İşte bu doğalgazın gelmeyeceğini söyleyen arkadaşlardan ikisi dağalgaz için ilk kazma vurulduğunu sosyal medya hesabımızdan öğrendikten sonra koşa koşa kazı tabelasının önünde fotoğraf çektirmeye gitmişler ve kurnazca açıklamalar yapmışlardı.

“Hizmete konmak” diye bir tabir kullanacaksanız bunu doğru kişilere yaftalayacaksınız. Bu yafta Uzunköprü’ye doğalgazın gelmesinde zerre kadar emeği olmayan hatta bundan bihaber yöneticilerin üzerinde daha iyi duracaktır.

Ben hep şuna inanırım, yerinde eleştiri bizi her zaman daha iyisini yapmaya iter. Ama bu demek değildir ki, seçilmiş bir belediye başkanının fotoğraflarını kesip biçip üzerine ucuz şakalar yapmaya çalışan bir çocuğun boş lakırtılarına meydan bırakacağız. Biz emeğimizi kimseye yedirmeyiz herkes haddini ve hududunu bilecek.

Aşağıda göreve geldiğimiz günden bugüne kadar kendi kaynaklarımızla gerçekleştirdiğimiz projelerin photoshopsuz resimlerini gururla paylaşıyorum. Gururla çünkü; bu projeleri hayata geçirirken hiç kimseye milyonlarca lira geçiş garantisi vermedik, hasta garantisi de vermedik, yolcu garantisi de vermedik. Projelerimizi yapma amacımız üç beş şirket patronunu zengin etmek değil halkımıza hizmet etmek oldu. Biz projelerimizi kendi kaynaklarımızla, Uzunköprü Halkının ödediği paralarla hayata geçirdik. O yüzden siz hiç endişe etmeyin, Uzunköprü emin ellerde, en iyi şekilde yönetiliyor.

Yeni Uzunköprü Şehirler Arası Otobüs Terminali’ni bitiriyoruz.

Köy Minibüsleri Terminali’ni inşa ettik.

Uzunköprümüzün ana caddelerini tamamen yeniledik.

İki yılda 120 bin metrekare beton parke taş döşeme işlemi yaptık.

22 bin ton asfalt serim işlemi yaptık.

Uzunköprü Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevi ile 60 aileye hizmet veriyoruz. Farklı bölgelere iki yeni Çocuk Gündüz Bakımevi inşa ederek şehrimizin daha fazla yavrusunun eğitimi ile ilgilenmeye hazırlanıyoruz.

Özel karantina bölmesine sahip bölgedeki tek Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Barınağı’nı Uzunköprümüze kazandırdık.

Halk Çarşı hizmetimiz ile şehrimizde dayanışmanın gücünü arttırdık.

Kadın Emek Pazarı ile kadınlarımızın ekonomik özgürlüğüne ulaşmasına katkıda bulunduk.

Alzheimer Mobil Takip Sistemi ile hastalarımızın ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırdık.

Uzunköprümüze 2 yeni sosyal tesis kazandırdık. Cumhuriyet ve Atatürk Parklarımız ile hem halkımıza üstün hizmet sunuyor hem de gençlerimize istihdam yaratıyoruz.

Ramazan ayında 30 gün boyunca 3000 adet sıcak yemek yardımı ile zor durumdaki vatandaşlarımızın yanlarında olduk.

8 Temmuz Adalet Anıtı’nı inşa ederek Çorlu Tren Katliamı’nda kaybettiğimiz canlarımızı ve adalet arayışımızı ölümsüzleştirdik.

Gençlerimizi spora yöneltmek için Aşçıoğlu Mahallemizde yeni futbol sahasını yaptık mevcut spor tesisimizi yeniledik ve Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi’ni kurduk.

Okunmaz halde olan sokak tabelaları ve kapı numaralarını tamamen yeniledik.

Vadi Park’ı bir yaşam Parkı haline getirdik.

İstanbul Büyükşehir ve İzmir Büyükşehir belediyelerimizden hibe destekleri aldık almaya da devam ediyoruz.

Festivallerimiz, kurslarımız, sergilerimiz, yarışmalarımız, spor kulüplerine desteklerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları ve halk toplantılarımız, çözüm masamız, WhatsApp hattımız ve bir çok örnek ile ulaşılabilir, ortak akılla, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde yönetilen belediyecilik anlayışını iki buçuk yılda inşa ettik.

Üstelik tüm bunları halkımızı yoksulluğa sürüklemeden, ülkemizi enkaz haline getirmeden, torunlarımızı borçlandırmadan yaptık.

Ayrıca Uzunköprü Belediyesi pandemi döneminde neredeyse 1 milyon maske ve tonlarca dezenfektanı Uzunköprülülere dağıttı hala dağıtmaya devam ediyor. İş yeri kapanan esnafımızın ve zor durumda olan halkımızın daima yanında olduk. O yüzden 5 maskeyi bile dağıtamayanların bizim yaptığımız hizmetleri idrak ve hazmedememesi çok normal.

Boş lakırtılarınızı, yapamadığınız her şeyi yapan ve yakın gelecekte çok daha fazlasını yapacak bir yönetim anlayışına karşı zayıf bir direniş olarak görüyorum.

Klavye başında muhalefet yapacağınıza sokağa çıkın ve tarlasını ekemeyen çiftçi ile konuşun, mazot 10,00-TL’yi aşmış, üre gübrenin tonu 15.000,00-TL’ye gidiyor bunu konuşun. Dolar 14,00-TL, Euro 16,00-TL olmuş gidin batan sanayici ile konuşun, iki büklüm olmuş ayın daha başında maaşı kuş gibi elinden uçan evine ekmek götüremeyen işçi ile konuşun, akşam pazarında çürük, çarık sebze meyve toplayan vatandaş ile konuşun. Tane ile satılmayı geçtik bardak ile satılan yağı, bir ayda 170,00-TL’den 380,00-TL’ye çıkan unu, etin tadını unutan evine sıyrılmış kemik alan vatandaş ile konuşun. Ama sizin tuzunuz kuru tabi. Millet ağlamayı beğenmiyor siz beceriksizce yaptığınız photoshoplu fotoğrafların üzerine şaka yapma derdindesiniz.

Sayenizde bu ülkede her şey şaka gibi zaten. Güldürmeyen acı bir şaka.

Utanacağınızı bilsem daha çok şey yazarım da…” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL