Siyaset Yaşam Okuma Sayısı: 593

ATILAN HER KURŞUN BİR KADININ YÜREĞİNİ DELER

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Hülya Yüksel,gazetemize yaptığı açıklamada   Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ukrayna-Rusya için Barış Bildirisini paylaşıyoruz.’’Dedi. Başkan Yüksel,Financial Times”ın 11 Mart 2022 tarihli haberine göre Ukrayna”dan..

ATILAN HER KURŞUN BİR KADININ YÜREĞİNİ DELER

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Hülya Yüksel,gazetemize yaptığı açıklamada

 

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ukrayna-Rusya için Barış Bildirisini paylaşıyoruz.’’Dedi.

Başkan Yüksel,Financial Times”ın 11 Mart 2022 tarihli haberine göre Ukrayna”dan yaklaşık 2.5 milyon insan ayrıldı ve kısa sürede bu sayının 3 milyona ulaşması bekleniyor.

21.Yüzyıl da yaşanan insanlık dramını büyük bir üzüntü ile izlemek durumunda kalmaktan utanç ve acı duyuyoruz.

Üyesi olduğumuz Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonunun yaşanan trajediye yönelik üyesi olan ülkeler ile paylaştığı basın bildirisini taraflar arasındaki Barış adına destekliyoruz.

Biz, 1949 yılında kadınların her türlü haklarını korumak üzerine kurulmuş kamu yararına uluslararası bir dernek olarak Ukrayna”da yok sayılan yaşamları, çocukları ile eşlerini , evlerini ve yurdunu terk etmek zorunda kalan kadınların ve babalarından ayrılmak zorunda kalan çocukların yaşadığı derin acıyı yürekten paylaşıyoruz.

Atılan her kurşun bir kadının yüreğini deler sözü ile “Çocukları küçük kurşunlarla vururlar değil mi, anne? ” çığlıģını unutmadığımızı vurgulamak istiyoruz.

Haklı yada haksız tüm savaşların mağdurları öncelikle kadınlar ve çocuklardır.

Yok edilen şehirlerdeki yaşamları yok saymak ve bu utanç tablosunu görmezden gelmek bu yüzyılda insanlık adına verilen bir sınavdır.

Savaşın din, dil, ırk, inanç gözetmeden yok etmek üzerine kurulu olduğunun bilincinde olarak derneğimiz Ukrayna”lı kadınların ve çocukların yaşamak zorunda kaldıkları bu utanç tablosundan duyduğu üzüntüyü öncelikle Türkiye”de yaşayan ve ateş altında ülkelerinde kalan Ukrayna”lı hemcinsleri ile paylaşmaktadır.

En kısa sürede tarafların Barış için biraraya gelmesini ve dünya ülkelerinin Barışı desteklemesini temenni ederiz.

Kamuoyu ile saygılarımızla paylaşıyoruz.’’Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL