Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 488

ASLAN:SEÇİMİN GALİBİ BEYAZ LİSTEDİR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada yasal seçim sürecine girilmesinin ardından, ilçemizde de TOBB bağlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının seçimlerine sayılı güler..

ASLAN:SEÇİMİN GALİBİ BEYAZ LİSTEDİR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada yasal seçim sürecine girilmesinin ardından, ilçemizde de TOBB bağlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının seçimlerine sayılı güler kala adaylar listelerini açıklayarak seçim çalışmalarına  devam ediyor.

 

1 Ekim tarihinde seçim kararı alındığını 5 eylül 2022 tarihinde kamuoyunla paylaşan  Uzunköprü Ticaret Borsası, mevcut başkanı Egemen Aslan aday olduğunu açıklamış yönetim kurulunda görev alacak arkadaşlarını  ilerleyen günlerde açıklayacağını  belirtmişti..

 

                                      SON KEZ ADAY OLUYORUM

 

Uzunköprü Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan,28  Eylül 2022 Çarşamba günü Cazgır Cafede  basın toplantısı düzenleyerek Son kez Aday olduğunu altını çizerek 14 kişilik Meclis listesini Kamuoyuyla paylaştı.

Egemen Aslan iddialı  Sözlerle 1 Ekim 2022 Cumartesi gününde yapılacak seçimlerde Uzunköprü Ticaret Borsası Üyelerinin teveccühleri ile seçimi kazanacağını söyledi.

Basın toplantısında  14 Kişilik Meclis kurulu şirket ve temsilcilerini tanıtarak başladı.  Tanıtım toplantısında  Sarı Liste ile seçime girecek olan Doğan Saka ve yönetim kuruluna  birkaç ismi kamufle ettiğinin söyledi.

Birlik çeltik firmasında ticaret sicil kayıtlarına göre Mehmet Arda ve Adem Arda yetkili iken Erdinç Arda’nın; yine Tezcanlar Gıda firmasında Ziya Tezcan veya Mustafa Tezcan resmi olarak temsile yetkili iken Mert Tezcan’ın basın tanıtım toplantılarına katılması ve grup içerisinde poz vermeleri  temsile yetkili asıl kişileri kamufle ederek kamuoyundan saklama çabasımıdır?

Yerel Basının sorduğu ilk sorusu 14 kişilik meclis grubu  arkadaşınızdan   3 ‘ü ile  yolunuzu siz mi  ayırdınız. 

Uzunköprü Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan,14 Kişilik Meclis grubu Arkadaşımızdan  3 ‘Ü ile  YOLUMUZU BEN AYIRDIM. Özellikle son 6 ay içerinde içerisinde meydana fikir ayrılıkları nedeni ile 3 arkadaşımız ile devam etmeme kararı verdim. 1 Arkadaşımızın toplantılara katılamıyorum size çok katkı sunamıyorum  diyerek   meclisten affını talep etti. 1 Arkadaşımız seninle birlikte devam edeceğim dedi fakat  Bir gün sonra  devam etmeyeceğini bana bildirmişti.

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI EN ŞEFFAT BORSADIR

Türkiye çapında zaten günlük satış rakamları ve hacmi referans alınan ilk 5 borsa içinde yer alırken, Borsamız ne yaptı; mezat şeklinde günlük satışa katılan tüccarlar arasında vuku bulan açık arttırma yönetimi ile yapılan satış sistemine elektronik satış ortamına çevirerek müstahsilin ürün değerini yükseltti. Artık kimse kimsenin rakamını göremiyor ve tüccarlar arası rekabet daha da artarak çiftçi kardeşimin buğdayı yada çiçeği tam karşılığını alarak ihale sonlanıyor.

9 Yıl içinde  yönetim kurulunda alınan kararlarda şer yoktur oy birliği ile alınmıştır.

Görev sürem boyunca UZTB Meclisi olarak verdiğim 2 sözü yerine getiremedim. Bunlar Lisanslı depoculuk ve Yeni bir Zahireciler sitesi ve borsa hizmet binası projeleridir.Lisanslı depoculuk projesi 2013 yılında ilk göreve geldiğimde gerekli girişimleri yaparak yetkilileri Ankara’dan Uzunköprü’ye getirmiş ve üyelerimiz ile borsamızda toplantılar yapmıştık. Üyelerimizden gerekli ilgiyi görmeyince Gerçekleştiremedik. Ayrıca lisanslı depo projesi o gün için “söylendiği gibi” zamanlama açısından erkendi söylemine katılmıyorum. Biz bu toplantıları yaptığımızda Edirne ve Lüleburgaz da Lisanslı Depolar mevcuttu, tam zamanıydı.  Diğer projemiz yeni bir borsa hizmet binası ve zahireciler sitesi projemiz de yer sorunu çözülemediği için ŞİMDİLİK askıda bekliyor. İnşallah yeni dönemde arkadaşlarımızla bu projeyi hızlandırarak çözüme kavuşturmuş oluruz.

Ayrıca karşı listede mevcut arkadaşlarımızdan şimdi açıklanan yapılacağı vaat edilen projeler ile ilgili geçmiş 4 yıllık beraber görev süremiz içerisinde hiçbir şekilde teklif gelmedi, gelmiş olsa idi meclisimizce her türlü değerlendirilirdi.

Uzunköprü Ticaret Borsası Uzunköprü ilçemizin en kurumsal ve TOBB tarafından akreditasyon belgesi verilmiş yani 5 yıldızlı hizmet verdiği, en az dünyadaki oda ve borsalar kadar kaliteli hizmet verdiği denetlenmiş onaylanmış ve belgelendirilmiş kurumudur. Uzunköprü Ticaret Borsası 2013 yılı yani benim Yönetim kurulu başkanı olduğum ilk yıldan beri Akredite Borsadır ve her yıl Türk Loydu denetim firması ve Tobb tarafından gönderilen bağımsız denetmenler tarafından denetlenmekte ve bu denetimleri başarı ile geçmektedir.

Laboratuvarlarımız uluslararası BİPEA kalite ve kalibrasyon kuruluşu tarafından buğday ayçiçeği ve kanola ürünlerinin analizleri konusunda denetlenmiş ve dünya üzerindeki yüzlerce laboratuvar ile kıyaslanmaları yapılmıştır. Bu  denetimlerin hepsinde Uzunköprü Ticaret Borsası Laboratuvar sonuçları başarılı olmuştur. Bizim laboratuvarlarımız kalite yönetim sistemlerimiz gereği borsamız üyesi fabrikaların laboratuarları ile de her hafta numune karşılaştırmaları yaparak kalite kontrol denetimlerini rutin olarak gerçekleştirmektedirler. Bu kurulan kurumsal sistem sayesinde işlemektedir, çünkü bizler temsil ettiğimiz üyelerimiz kadar ilçemizdeki 6.000 müstahsilin ve borsamıza ülkemizin heryerinden satmak için ayçiçeği getiren üreticilerin de vebalini ve sorumluluğunu üstümüzde taşıyoruz.

Borsamıza Türkiye’nin her yerinden ayçiçeği gelmektedir bugün özellikle Eskişehir, Bursa, Çanakkale illerinden Trakya bölgesinin her yerinden borsamıza ayçiçeği gelmekte ve satılmaktadır.

Bu benim savunmakta olduğum ve asla taviz vermeyeceğim Şeffaflık politikamız neticesinde web sitemizden yayınladığımız canlı Salon Satışı ile mümkün oldu. İnsanlar Uzunköprü Ticaret Borsasında hangi cins, hangi kalite ürün kaça satılıyor bunu gördükten sonra borsamızın kurumsal yapısına laboratuvarlarına kantarlarına da duyduğu güven ile ürünlerini yüzlerce km öteden binlerce lira nakliye masrafı yaparak borsamıza getirip satmaktadırlar. Bu Uzunköprü için gurur kaynağıdır.

Sarı liste ile Seçime giren Doğan Saka ve Melis üyelerine başarılar diliyorum.

ASLAN’IN LİSTESİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR

1-Egemen Aslan

2-Alemdar Sun Yağ ve Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti -Uğur Erk

3-Aksoylar Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti. Uzunköprü Şubesi-Hüseyin Aksoy

4-Mert Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti-Birol Kocaman

5-Beş-El  Ziraat Gayrimenkul Gıda Sanayi ve Tic. Ltd Şti-Musa Okur

6-Gür Tarım Ür. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti-Orhan Gür

7-Gökhan Aslan

8-Serhat Eren

9-Yılmazlar Gıda Nakliye,İnş. Mal. Tic. Ltd. Şti-İbrahim Yılmaz

10-Turhan Faruk Kuleci-Alfa Tarım Ürünleri Pazarlama Zahire Tic.

11-Alaeddin Dere

12-Kırkpınar Tohumculuk Ziraat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti-Osman Tunçel

13-Orhan Özabacı

14-Mehmet Kırmızı  olarak listesini açıkladı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL