Siyaset SonDakika Okuma Sayısı: 421

AKŞENER:’ARTIK BİZ HAZIRIZ, ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin dördüncü kuruluş yıl dönümü için İstanbul Haliz Kongre Merkezi’nde düzenlenen kutlama etkinliğinde konuştu. Akşener, konuşmasına “Türkiye, yeni bir çağrıyı bekliyor” diyerek başladı.  Akşener,..

AKŞENER:’ARTIK BİZ HAZIRIZ, ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin dördüncü kuruluş yıl dönümü için İstanbul Haliz Kongre Merkezi’nde düzenlenen kutlama etkinliğinde konuştu. Akşener, konuşmasına “Türkiye, yeni bir çağrıyı bekliyor” diyerek başladı.  Akşener, “Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden kurtulacağız. İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile milletvekilliğini daha aktif, sahada milletimizi dinleyen ve Meclis’te milletimizin sorunlarına çare arayan, aynı olması gerektiği gibi, yeniden, kutlu bir görev haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı.  Meral Akşener, konuşması şöyle:

CUMHURİYETİN VE HÜRRİYETİN, ADALETLE YÜKSELİŞİ VAR İYİ Parti ailesi olarak, 4. yaş günümüzde, bizi bugün bir araya getiren Rabbime, şükürler olsun. Bugün burada; 4 yıllık kutlu yolculuğumuzda, bir dönüm noktasındayız. Çünkü Türkiye, yeni bir çağrıyı bekliyor. Asırlık çınarların gölgesinde boy atan hikâyemize, kulak kesiliyor. Anneler, babalar, gençler; geçmişten bugüne, o kutlu mirası taşıyanla, yarınlar, can kulağıyla bizi dinliyor. Adalet erlerine selam olsun. Cesareti cinsiyette değil, şahsiyette arayanlara, iyilikte yarışanlara, iyilikle yaşayanlara, binlerce selam olsun. Bugün çok özel bir gün. Yüreğimde Hatice’nin, Fatma’nın, Ayşe’nin, Nene Hatun’un, Zeynep’in, Halide Edip’in heyecanı var. Mavi gözlü Bozkurt’umuz Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesi var. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in, herkesi kucaklayan, turan hayali var. Rahmetli Demirel’in, rahmetli Özal’ın, kalkınmış büyük Türkiye vizyonu var. Cumhuriyetin ve hürriyetin, adaletle yükselişi var…

ESKİ, YENİ DEĞİL, BİR TANE TÜRKİYE VAR

Hepimizin ülküsüyle süslenen Anadolu’da; o, bu, şu yok. Ocu, bucu, şucu yok. Biz varız. Milletimiz var. Türkiye var. Eski, yeni değil, bir tane Türkiye var. O Türkiye’de her şey adil. Müreffeh insanlar, mutlu çocuklar, umutlu gençler, korkmadan yaşayan kadınlar var. Evine rahatça ekmek götüren babalar, siftahını yapmış esnaflar, karnı doymuş hayvanlar, ormana yürüyen ağaçlar, gürül gürül akan dereler, cıvıl cıvıl ötüşen kuşlar var. Huzur var, bereket var, adalet var, çevre var. Bu kutlu hedefin, bu kutlu ülkünün yolunda yürüyen, bu memleketin vefalı evlatları, İYİ Partimizin neferleri var. Rabbime şükürler olsun. Bugün, İYİ Partimiz 4 yaşında. Kutlu olsun. Rabbim daha nice yaşlara eriştirsin inşallah.

TÜRKİYE’Yİ İYİLİKLE DÜZE ÇIKARACAĞIZ

İyilik hareketimizi 4 yıl önce, 25 Ekim’de, nice zorluklara, göğüs gererek kurduk. Yolumuza engeller çıkardılar, aştınız. Duvarlar ördüler, yıkıp geçtiniz. ‘Yapamazsınız, 2 günde dağılırsınız’ dediler, sizler inandınız. Bana güvendiniz. Zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye hayalime, ortak oldunuz. Bu yolu, benimle yürümeye, söz verdiniz. Şükürler olsun yüce Allah iyi niyetlerimizi geri çevirmedi. Bu aziz millet, bizleri sevdi, bağrına bastı. ‘Burada bir ışık var’ dedi. ‘Burada, yanlış giden bir şeylere, ‘dur’ diyenler var’ dedi. Milletimiz bize, teveccüh gösterdi. Nitekim, göstermeye de devam ediyor. Ve büyük bir heyecanla görüyoruz ki; memleketin dört bir yanında, millet bizi çağırıyor. Biz de milletimizin bu kutlu çağrısına, daha çok çalışarak karşılık vereceğiz. Onları, asla mahcup etmeyeceğiz. Türkiye’yi, iyilikle düze çıkartacağız. Bu bizim milletimize olan vefa borcumuzdur. Bu bizim milletimize olan şeref sözümüzdür.

ARTIK BİZ HAZIRIZ, ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN

İYİ Parti’yi, Türkiye’yi yönetme iddiasıyla kurduk. Tüm hazırlıklarımızı, tüm çalışmalarımızı, bu iddia doğrultusunda yaptık. Milletimiz de bu gerçeği görüyor ve emin adımlarla iktidara yürüyoruz. Artık biz hazırız. Şimdi onlar düşünsün. Bizim anlayışımızda, iktidar olmak demek, sorumluluk almak demektir. Hizmet demek, refah demek, huzur demek, mutluluk demektir. O nedenle; biz geldiğimizde, bizden öncekiler gibi olamayız, olmayacağız. Kimse merak etmesin. Hazreti Ömer’in; ‘Dicle’nin kenarında, bir koyunu kurt aşırsa, adl-i ilahi benden sorar diye, çok korkuyorum’ hitabına, siyaseten değil, ahlaken bağlı kalacak; Ömer’in adaletini, hep hatırımızda tutacağız. Ve söz olsun İYİ Parti iktidarında; Ömer’in yolundan, asla ayrılmayacağız. Mahkemelerde, ısmarlama davalara izin vermeyeceğiz. Hukuk sistemini, demokrasi ve eşitlik ilkelerine uygun şekilde, yeniden ele alacağız. Fikri hür, vicdanı hür, siyasetin üstünde bir adalet sistemiyle, vatandaşlarımızın kendilerini her anlamda güvende hissedecekleri, adil bir Türkiye için çalışacağız. ‘Aksi ispatlanana kadar, herkes masumdur’ ve ‘suç şahsidir’ temel ilkelerini, kirletmeyeceğiz. Kuran-ı Kerim’de de buyurulan ‘bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevk etmesin’ adli ilahi hitabını da manevi dünyamızda, hep canlı tutacak rövanş hissine kapılmayacağız. Toplumumuzun her kesiminin, her insanımızın avukatı; kendimizin ise savcısı olacağız. Önce biz, sonra ben diyeceğiz. Ve hep birlikte mutlulukla göreceğiz ki; adaleti tesis edince, hak yerine gelince, herkes kendini güvende hissedince, her şey düzelmeye başlayacak. Ve Türkiye iyileşecek!

 

 

BENİMLE YÜRÜMEYE SÖZ VERİYOR MUSUNUZ?

Konuşmasının sonlarına doğru salondaki vatandaşlara seslenen Akşener, “Sizler, bu memleketin güneş çağ savaşçıları olarak milletin huzurunda söz vermeye hazır mısınız?” dedi. “O zaman, şimdi lütfen ayağa kalkın” diyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti: “Devlet malına, yetimin hakkına, emanetçi olup Ömer’in yolunda, emin ve güvenilir siyasetçiler olmaya, söz veriyor musunuz? Bir mazlum için, bin zalime karşı durmaya, söz veriyor musunuz? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürüyeceğinize, söz veriyor musunuz? Cumhuriyetin, temel değerlerini, korumaya ve kollamaya söz veriyor musunuz? İnsanlarımıza, aşk ile, sevgi ile, muhabbet ile bakıp tüm farklılıklarıyla, onlara kucak açmaya, söz veriyor musunuz? Milletimizin kutsalı, onuru, özgürlüğü ve mutluluğu yolunda gerekirse cefa çekmeye, söz veriyor musunuz? İyilikle dirilmeye ve iyilikte diretmeye, söz veriyor musunuz? Kızıl elmaya giden kutlu ülkümüz uğrunda, gücünüzün yettiği ufka kadar benimle yürümeye söz veriyor musunuz? Allah sizlerden razı olsun.

 

“SONUNDA ÖLÜM OLSA BİLE…

 

” Ben de siz dava arkadaşlarıma, iyilik neferlerine, mahcup olmamak için sonunda ölüm olsa bile verdiğim tüm sözleri yerine getirmek için çalışacağıma Cenab-ı Hakk’ın huzurunda söz veriyorum. Allah bize yar olsun, milletimiz var olsun, Türkiye’miz ebed müddet olsun… Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL