Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 208

25 EYLÜL-1 EKİM İTFAİYE HAFTASI KUTLANIYOR

İstanbul’da yaşanan depremlerden dolayı 1500lü yılarda evlerin taş yerine ahşaptan yapılmasına neden olmuştur.Fakat ahşap malzeme kullanımı yangınların çok hızlı büyümesine neden olmuş ve büyük hasarlar oluşturmuştur.Türkiye’de itfaiye teşkilatı ilk olarak..

25 EYLÜL-1 EKİM İTFAİYE HAFTASI KUTLANIYOR

İstanbul’da yaşanan depremlerden dolayı 1500lü yılarda evlerin taş yerine ahşaptan yapılmasına neden olmuştur.Fakat ahşap malzeme kullanımı yangınların çok hızlı büyümesine neden olmuş ve büyük hasarlar oluşturmuştur.Türkiye’de itfaiye teşkilatı ilk olarak 1714 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yeniçeri Ocağı‘na bağlı olarak Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı adıyla kuruldu. Yeniçeri Ocağı’nın 1826’da kaldırılmasıyla yerine 1827 yılında ordu içinde Yangıncı Taburu adlı itfaiye teşkilatı kuruldu.Bu birliğin yetersiz kalmasıyla 1884 yılında 4 kara itfaiye taburu 1887 yılında ise 1 deniz itfaiye taburu daha kurulmuştur.25 Eylül 1923 tarihinde itfaiye hizmetlerinin belediyelere devredilmesiyle itfaiye teşkilatı günümüz halini almıştır.Ülkemizde her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İtfaiye Haftası olarak kutlanmaktadır.

 

 

İtfaiyecilik haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Uzunköprü Belediyesi İtfaiye Müdürü Kazım Gürkan Kır mesajında;“Modern teçhizat ve personeli ile sadece yangınlarda değil, sel ve depremler gibi tüm doğal afetlerde de halkımızın can ve mal güvenliği için 24 saat canla başla çalışan Uzunköprü Belediyesi İtfaiye Teşkilatımız, kutsal bir vazife ifa etmektedir. Her bir personelimiz bilgi, tecrübe, cesaret ve özverisi ile saygıyı hak etmektedir. Vatandaşlarımızın yangınlara karşı can ve mal güvenliğini koruma görevini üstlenen Uzunköprülü itfaiyecilerimizin; her türlü koşulda düşündüğü tek şey kurtarmak ve söndürmektir. İtfaiye ekiplerimiz görevlerini yerine getirirken her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda çalışmaktadır.

 

Yaz, kış demeden hem yangın hem kurtarma faaliyetlerini özveriyle yürütmektedir. Tek ödülü ise başarılı olduğunda duyduğu hazdır. Bu sebepten Uzunköprü Belediyesi İtfaiyecilerine ve yurdumuzun tüm itfaiyecilerine gayretlerinden ötürü minnet borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle; itfaiyecilerimizin kazasız ve belasız bir şekilde görevlerini yerine getirmelerini temenni ederken, yangınsız ve afetsiz günler diliyor, tüm itfaiye personellerimizin İtfaiyecilik Haftası’nı kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL